Tanévnyitó Lázáriban
Utoljára módositva: 2019-09-10 13:42:04

Ötszáz gyerek kezdte el az idei óvodai vagy iskolai tanévet Lázáriban, az évnyitón Lengyel István polgármester figyelmeztetett: húsz évvel ezelőtt majdnem ezer gyerek lépett be évkezdéskor a község hat településének iskolakapuin, mára felére csökkent a gyerekek száma a községben.

A körülmények ma már viszont adottak ahhoz, hogy a legkisebbek is minőségi oktatásban részesüljenek, hiszen a tegnapi napon használatba lett adva a főúton épült új óvoda, a községvezetés és a lázári tanügyi vezetőség közösen vágta át a pántlikát. Van hosszított programja is a lázári óvodának, illetve a továbbiakban is fogadják a beiratkozókat. A megnyitón a polgármester azt kívánta, hogy legyen mindig tele gyerekkel ez az intézménye a községnek.

Jól felkészült pedagógusok várják a diákokat minden iskolában és az oktatás minden szintjén, mutatott rá a Petőfi Sándor Általános Iskola évnyitóján az elöljáró, megosztva a diáksággal és a pedagógusokkal azt a véleményét, mely szerint az iskola a tanulásról szól, de élményt is kell nyújtson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mi a véleményed a határátkelőkön nemrégiben kialakult helyzetről?
Kész idegbaj, valamit tenni kell!
Meg kell oldani, hogy az itt lakók ne a külföldiek miatt szoruljanak háttérbe
Nem indulok útnak ezekben a napokban
Csendben kivárom a sorom
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...