Tanévzáró és oklevélátadás
Utoljára módositva: 2019-06-14 09:33:29

A Kálvária-templomban, szentmisével és az oklevelek átadásával zárta az idei tanévet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum közössége.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum a Kálvária-templomban rendezte meg tanévzáró ünnepségét, amelyet hálaadó szentmise előzött meg. A szentmisét Pakot Géza jezsuita szerzetes, az iskola spirituálisa celebrálta. „Olyan év volt ez, mintha egy tükörteremben éltünk volna: ránéztünk a másikra, és mintha magunkat láttuk volna tükröződni benne. Fölfedezhettük egymásban, hogy mi az, ami tetszik, ami jó, és amit követni kell, és mi az, amit nem érdemes. Igyekeztetek visszatükrözni Isten jóságát, ez a jó pedig növekedjen tovább bennetek!” — szólt az ifjúsághoz az atya.

A hálaadó szentmise után sor került az oklevelek átadására. Az esemény keretében azokat a diákokat jutalmazták, akik a tanév során versenyeken, vetélkedőkön kiemelkedő eredményeket értek el. Ebben a tanévben összesen 156 oklevelet adtak át a különféle megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyek, kulturális, zenei, illetve sportversenyek győzteseinek. Az esemény keretén belül Ádámkó István Csaba igazgató jutalmazta az iskolai élet különféle területein aktív, tevékeny diákokat: a diáktanács vezetőit, a szeretetszolgálatot végző diákokat, a Harmónia kórus tagjait, azokat, akik a családi életre való nevelés programjait szervezik, a tehetséggondozó programban részt vevő diákokat, az iskolarádiót egész évben működtető és technikusi feladatokat ellátó tanulókat, azokat a szülőket, akik segítséget nyújtottak a különféle iskolai programok szervezésében.

A legkimagaslóbb eredmények elismerésére 2015-ben alapított MAGIS-díjat idén Volosin Csenge X. B és Kováts Álmos X. B osztályos diákok, valamint Bara Gabriella angol szakos tanár vehette át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...