Tanszereket adományoztak a szatmári máltaisok
Utoljára módositva: 2014-09-11 18:08:27

A Szatmári Máltai Segélyszervezet önkéntesei tanszercsomagokat juttattak el a nyilvántartásukban szereplő családok iskoláskorú gyermekeinek, összesen 6250 lej értékben. A tanévkezdés előtt néhány nappal 119 tanuló számára osztottak ki vadonatúj iskolai felszerelést a nonprofit szervezet önkéntesei. Ezzel a gesztussal nemcsak örömöt szereztek a szegény sorsú diákoknak, de családjaikat is mentesítették a tanszervásárlás költségei alól. Mint Pallai Kristóf fiókvezetőtől megtudtuk, a korcsoportok szerint összeállított csomagokban az első osztályosok hátitáskát és töltött tollat is találtak, az előkészítő (nulladik) osztályosoknak pedig uzsonnaszatyor is jutott, s természetesen a nagyobbak is átvehették a tanszer-adományokat. A csomagban minden benne volt, ami ilyenkor szükséges: többféle füzet (vonalas, kockás, szótár), grafitceruzák, színes ceruzák, radír, tolltartó, de vízfesték, rajztömb, gyurma, vonalzó és körző is. Mint megtudtuk, a szervezet nyilvántartásában található családokat önkéntesek látogatják rendszeresen, s a beszélgetések alkalmával szembesülnek azzal, hogy mire lenne szüksége a családnak, illetve van-e óvodás, iskolás az illető családban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...