Tanszereket adományoztak a szatmári máltaisok
Utoljára módositva: 2014-09-11 18:08:27

A Szatmári Máltai Segélyszervezet önkéntesei tanszercsomagokat juttattak el a nyilvántartásukban szereplő családok iskoláskorú gyermekeinek, összesen 6250 lej értékben. A tanévkezdés előtt néhány nappal 119 tanuló számára osztottak ki vadonatúj iskolai felszerelést a nonprofit szervezet önkéntesei. Ezzel a gesztussal nemcsak örömöt szereztek a szegény sorsú diákoknak, de családjaikat is mentesítették a tanszervásárlás költségei alól. Mint Pallai Kristóf fiókvezetőtől megtudtuk, a korcsoportok szerint összeállított csomagokban az első osztályosok hátitáskát és töltött tollat is találtak, az előkészítő (nulladik) osztályosoknak pedig uzsonnaszatyor is jutott, s természetesen a nagyobbak is átvehették a tanszer-adományokat. A csomagban minden benne volt, ami ilyenkor szükséges: többféle füzet (vonalas, kockás, szótár), grafitceruzák, színes ceruzák, radír, tolltartó, de vízfesték, rajztömb, gyurma, vonalzó és körző is. Mint megtudtuk, a szervezet nyilvántartásában található családokat önkéntesek látogatják rendszeresen, s a beszélgetések alkalmával szembesülnek azzal, hogy mire lenne szüksége a családnak, illetve van-e óvodás, iskolás az illető családban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...