Tanszerekkel segítenek
Utoljára módositva: 2014-09-09 12:27:31

Minden iskolai év elején ingyenes tanszercsomagokkal támogatja a rászoruló romániai diákokat a Tanügyminisztérium. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a 2014/2015-ös tanévben 16 500-an részesülhetnek kezdőcsomagban. Nem változott a jogszabály, idén is azon családok igényelhetik az ingyenes tanszercsomagokat, amelyek esetében az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az országos bruttó minimálbér felét. Az igénylésekkel azonban sietni kell, ezeket az első tanítási héten, szeptember 15–20. között lehet leadni.

A jövő héten kezdődő tanévben 25 lej értékben kapnak csomagot a kisiskolások és harminc lej a nagyobbak számára összeállított tanszercsomag értéke.

Országszerte 680 260 tanuló részesülhet a támogatásban, a nekik szánt tanszerek értéke 16 624 201 lej. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség 358 640 lejből gazdálkodhat, ebből 16 500 csomagot állítanak össze. Az előző években egyébként több diáknak jutott az ingyenes tanszerekből: a 2012/2013-as tanévben például 18 136 tanuló kapta meg az évkezdés után az alapvető tanszereket — táskát, füzeteket, írószereket. A gyerekek tanszercsomagjainak beszerzéséhez akkor 497 700 lejt különítettek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...