Tantárgyversenyeket szerveztek a megyében
Utoljára módositva: 2014-02-17 10:22:04

Az elmúlt hétvégén több tantárgyversenyt is szerveztek Szatmár megyében. Ezúttal a matematikában és fizikában jeleskedő általános és középiskolás diákok képességeit mérték fel. A Brenyó Mihály pontszerző matematikaversenyen 20 kisdiák vett részt.

 

A Brenyó Mihály matematikaverseny megyei döntőjén 20 diák vett részt

Szombaton 13. alkalommal szervezték meg a Brenyó Mihály pontszerző matematikaverseny megyei szakaszát a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. A verseny segít felismerni a gyerekekben rejlő átlag feletti teljesítményre való adottságot, s célja, hogy az adottság képességgé fejlődését ösztönözze. A harmadik és negyedik osztályos diákok számára meghirdetett verseny első fordulója még tavaly októberben zajlott. Az első négy fordulóban a diákok otthon, önállóan oldhatták meg a feladatokat. Szatmár megyében 56 diák nevezett be a megmérettetésre, közülük 22-en jutottak be az ötödik fordulóba, a megyei döntőbe. A szombati versenyen két diák nem jelent meg, így 20 kisiskolás tanuló részvételével zajlott a verseny — tudtuk meg Tompos-Urbán Klára megyei szervezőtől. A tanítónő elárulta, a diákoknak 90 perc állt a rendelkezésükre a feladatlap kidolgozására, melyeket a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban állítottak össze. A feladatok ebben az évben meglehetősen nehezek voltak — mondta el lapunknak a megyei szervező. Az országos döntőre három Szatmár megyei diák — egy harmadikos, két negyedikes — jutott tovább. A harmadik osztályosok közül Orosz Adrien, a Sándorhomoki Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak, akit Galambosi Ibolya tanítónő segített a felkészülésben. A negyedikesek közül Fehér Anna és Schefler Tamás jutottak be az utolsó fordulóba, mindketten a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, őket Krányák Jusztina tanítónő készítette fel a versenyre. A Brenyó Mihály pontszerző matematikaverseny utolsó fordulója március 28–30. között zajlik majd a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceumban. A szatmári diákok az elmúlt években is jól szerepeltek a döntőben, többször dicséretben is részesültek.

 

További versenyek

 

Vasárnap reggel szervezték meg a matematika tantárgyverseny helyi szakaszát

Tegnap, egy másik matematikaversenyen, a IV–VI. és VII–XII. osztályos tanulók is bizonyíthatták tudásukat. A megmérettetés helyi szakaszán 1340 diák vett részt, akik a március 8-án megrendezésre kerülő megyei döntőbe való bejutásért „küzdöttek”. Az országos döntőt Kolozsváron szervezik meg április 7. és 11. között. A negyedikesek számára első alkalommal szerveztek tantárgyversenyt. Az elmúlt hétvégén a VI–XII. osztályosok fizikaversenyen is részt vehettek. A tantárgyverseny megyei szakaszát a Mihai Eminescu Főgimnáziumban szervezték 143 diák részvételével.

 

Botos István

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...