Tantárgyversenyeket szerveztek a megyében
Utoljára módositva: 2014-02-17 10:22:04

Az elmúlt hétvégén több tantárgyversenyt is szerveztek Szatmár megyében. Ezúttal a matematikában és fizikában jeleskedő általános és középiskolás diákok képességeit mérték fel. A Brenyó Mihály pontszerző matematikaversenyen 20 kisdiák vett részt.

 

A Brenyó Mihály matematikaverseny megyei döntőjén 20 diák vett részt

Szombaton 13. alkalommal szervezték meg a Brenyó Mihály pontszerző matematikaverseny megyei szakaszát a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. A verseny segít felismerni a gyerekekben rejlő átlag feletti teljesítményre való adottságot, s célja, hogy az adottság képességgé fejlődését ösztönözze. A harmadik és negyedik osztályos diákok számára meghirdetett verseny első fordulója még tavaly októberben zajlott. Az első négy fordulóban a diákok otthon, önállóan oldhatták meg a feladatokat. Szatmár megyében 56 diák nevezett be a megmérettetésre, közülük 22-en jutottak be az ötödik fordulóba, a megyei döntőbe. A szombati versenyen két diák nem jelent meg, így 20 kisiskolás tanuló részvételével zajlott a verseny — tudtuk meg Tompos-Urbán Klára megyei szervezőtől. A tanítónő elárulta, a diákoknak 90 perc állt a rendelkezésükre a feladatlap kidolgozására, melyeket a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban állítottak össze. A feladatok ebben az évben meglehetősen nehezek voltak — mondta el lapunknak a megyei szervező. Az országos döntőre három Szatmár megyei diák — egy harmadikos, két negyedikes — jutott tovább. A harmadik osztályosok közül Orosz Adrien, a Sándorhomoki Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak, akit Galambosi Ibolya tanítónő segített a felkészülésben. A negyedikesek közül Fehér Anna és Schefler Tamás jutottak be az utolsó fordulóba, mindketten a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, őket Krányák Jusztina tanítónő készítette fel a versenyre. A Brenyó Mihály pontszerző matematikaverseny utolsó fordulója március 28–30. között zajlik majd a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceumban. A szatmári diákok az elmúlt években is jól szerepeltek a döntőben, többször dicséretben is részesültek.

 

További versenyek

 

Vasárnap reggel szervezték meg a matematika tantárgyverseny helyi szakaszát

Tegnap, egy másik matematikaversenyen, a IV–VI. és VII–XII. osztályos tanulók is bizonyíthatták tudásukat. A megmérettetés helyi szakaszán 1340 diák vett részt, akik a március 8-án megrendezésre kerülő megyei döntőbe való bejutásért „küzdöttek”. Az országos döntőt Kolozsváron szervezik meg április 7. és 11. között. A negyedikesek számára első alkalommal szerveztek tantárgyversenyt. Az elmúlt hétvégén a VI–XII. osztályosok fizikaversenyen is részt vehettek. A tantárgyverseny megyei szakaszát a Mihai Eminescu Főgimnáziumban szervezték 143 diák részvételével.

 

Botos István

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...