Tăriceanu a szenátus élén
Utoljára módositva: 2014-03-11 10:00:37

A kormánykoalíciót alkotó pártok a tegnap délelőtti ülésükön döntötték el, Tăriceanut jelölik a szenátus élére. Az RMDSZ is támogatja az egykori kormányfő jelölését — állítja Kelemen Hunor.

 

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu független szenátor bejelentette, indulni fog a szenátusi házelnöki tisztségért. A Szociálliberális Szövetség (USL) szakadása után a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) kilépett politikus a jelenlegi kormánypártokkal is egyeztetett a tisztségről, amelyet korábban Crin Antonescu PNL-elnök töltött be. Tăriceanut a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR), a Konzervatív Párt (PC) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is támogatja, de a politikus néhány liberálistól is kedvező szavazatra számít — írja az Agerpres hírügynökség. Tăriceanu elfogadta a jelölést, miután megbeszélést folytatott a témában a kormánykoalíciót alkotó Szociáldemokrata Szövetség (USD) és az RMDSZ vezetőivel. Hozzátette, ezzel a lépéssel folytatódhat az USL-projekt, amelynek a választók is bizalmat szavaztak a legutóbbi választásokon. A szenátus elnökeként továbbra is az emberek érdekeit tartaná szem előtt a politikus. Victor Ponta kormányfő is megerősítette a tegnap kötött együttműködési megállapodást, melynek alapján Călin Popescu Tăriceanut jelöli a szenátus élére a kormánykoalíció. Elmondta, szerinte a liberálisok is eltekintenek majd attól, hogy az egykori kormányfő nem értett egyet a PNL kilépésével az USL-ből, s emiatt beadta a lemondását. Ennek ellenére a PNL is Tăriceanut szavazza meg a szenátus elnökének — állítja Victor Ponta. Hozzátette, az USL programját követik, és ezért van az, hogy nem egy szociáldemokrata politikus az USD jelöltje a szenátus élére. Az USL megalakulásakor megegyeztünk, hogy mindenképpen a liberálisoktól vagy a Konzervatív Pártból választunk szenátusi elnököt, és ehhez most is tartjuk magunkat — tette hozzá.

 

Az RMDSZ támogatja

 

Ahogy azt Victor Ponta miniszterelnök és maga Călin Popescu-Tăriceanu is elmondta, az RMDSZ is a független szenátor jelölése mellett teszi le a voksát. Ezt tegnap Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is megerősítette. Kijelentette, a volt kormányfő minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy betöltse az elnöki tisztséget a szenátusban. Kelemen Hunor hozzátette, a kormánykoalíciót alkotó pártok vezetői egyhangúan döntöttek Tăriceanu jelölése mellett. Ezt állította Varujan Pambuccian, a kisebbségi képviselők frakciójának vezetője is, aki szerint pillanatnyilag a PNL egykori tagja a legjobb választás a szenátus elnöki tisztségére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...