Tăriceanu a szenátus élén
Utoljára módositva: 2014-03-11 10:00:37

A kormánykoalíciót alkotó pártok a tegnap délelőtti ülésükön döntötték el, Tăriceanut jelölik a szenátus élére. Az RMDSZ is támogatja az egykori kormányfő jelölését — állítja Kelemen Hunor.

 

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu független szenátor bejelentette, indulni fog a szenátusi házelnöki tisztségért. A Szociálliberális Szövetség (USL) szakadása után a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) kilépett politikus a jelenlegi kormánypártokkal is egyeztetett a tisztségről, amelyet korábban Crin Antonescu PNL-elnök töltött be. Tăriceanut a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR), a Konzervatív Párt (PC) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is támogatja, de a politikus néhány liberálistól is kedvező szavazatra számít — írja az Agerpres hírügynökség. Tăriceanu elfogadta a jelölést, miután megbeszélést folytatott a témában a kormánykoalíciót alkotó Szociáldemokrata Szövetség (USD) és az RMDSZ vezetőivel. Hozzátette, ezzel a lépéssel folytatódhat az USL-projekt, amelynek a választók is bizalmat szavaztak a legutóbbi választásokon. A szenátus elnökeként továbbra is az emberek érdekeit tartaná szem előtt a politikus. Victor Ponta kormányfő is megerősítette a tegnap kötött együttműködési megállapodást, melynek alapján Călin Popescu Tăriceanut jelöli a szenátus élére a kormánykoalíció. Elmondta, szerinte a liberálisok is eltekintenek majd attól, hogy az egykori kormányfő nem értett egyet a PNL kilépésével az USL-ből, s emiatt beadta a lemondását. Ennek ellenére a PNL is Tăriceanut szavazza meg a szenátus elnökének — állítja Victor Ponta. Hozzátette, az USL programját követik, és ezért van az, hogy nem egy szociáldemokrata politikus az USD jelöltje a szenátus élére. Az USL megalakulásakor megegyeztünk, hogy mindenképpen a liberálisoktól vagy a Konzervatív Pártból választunk szenátusi elnököt, és ehhez most is tartjuk magunkat — tette hozzá.

 

Az RMDSZ támogatja

 

Ahogy azt Victor Ponta miniszterelnök és maga Călin Popescu-Tăriceanu is elmondta, az RMDSZ is a független szenátor jelölése mellett teszi le a voksát. Ezt tegnap Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is megerősítette. Kijelentette, a volt kormányfő minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy betöltse az elnöki tisztséget a szenátusban. Kelemen Hunor hozzátette, a kormánykoalíciót alkotó pártok vezetői egyhangúan döntöttek Tăriceanu jelölése mellett. Ezt állította Varujan Pambuccian, a kisebbségi képviselők frakciójának vezetője is, aki szerint pillanatnyilag a PNL egykori tagja a legjobb választás a szenátus elnöki tisztségére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...