Tárlattal búcsúztak a művészetisek
Utoljára módositva: 2018-05-26 11:56:32

A szatmárnémeti Iparosotthonban az Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákjainak munkáiból nyílt kiállítás tegnap. Az évfolyam legjobb eredményt elért tanulóit is díjazták.

 

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum végzőseinek munkáiból nyílt tegnap kiállítás a szatmárnémeti Iparosotthonban. Összesen 52 fiatal érkezett el élete egyik nagyon fontos szakaszához. Az épület folyosóit, dísztermét és kiállítótermét zsúfolásig megtöltötték az eseményre érkezett diákok, valamint szüleik, rokonaik, ismerőseik, az iskola ifjabb diákjai és természetesen a pedagógusok. A felfokozott ünnepi hangulat érezhető volt a termekben. Pop Cristian Radu igazgató román nyelven köszöntötte az egybegyűlteket, majd a tanintézmény aligazgatója, Nichita Sulyok Júlia vette át a szót, aki magyar nyelven mondott beszédet. Mindkét pedagógus elismerően szólt a diákok iskolai tevékenységéről, megköszönve a tanulásban és a munkában tanúsított szorgalmat, kitartást, áldozatvállalást. A szülőknek köszönetet mondtak azért, hogy gyermeküket négy, nyolc vagy tizenkét éve épp erre az iskolára bízták. A beszédeket követően díjazták a legjobb diákokat: nem csupán az osztályok első három helyezettjeinek munkáját ismerték el, de sokan részesültek dicséretben is. Azok a diákok is elismerésben részesültek, akik különböző pályázatokban részt vállalva értek el sikereket a tanulmányi éveik alatt. Az évfolyamelsőnek járó díjat idén Blatniczki Dóra (XII. B) vehette át.

Az ünnepségen fellépett az iskola zenekara Florea Ioan vezényletével, valamint az iskola kórusa Mészáros Gergely vezetésével.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...