Tárlattal búcsúztak a művészetisek
Utoljára módositva: 2018-05-26 11:56:32

A szatmárnémeti Iparosotthonban az Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákjainak munkáiból nyílt kiállítás tegnap. Az évfolyam legjobb eredményt elért tanulóit is díjazták.

 

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum végzőseinek munkáiból nyílt tegnap kiállítás a szatmárnémeti Iparosotthonban. Összesen 52 fiatal érkezett el élete egyik nagyon fontos szakaszához. Az épület folyosóit, dísztermét és kiállítótermét zsúfolásig megtöltötték az eseményre érkezett diákok, valamint szüleik, rokonaik, ismerőseik, az iskola ifjabb diákjai és természetesen a pedagógusok. A felfokozott ünnepi hangulat érezhető volt a termekben. Pop Cristian Radu igazgató román nyelven köszöntötte az egybegyűlteket, majd a tanintézmény aligazgatója, Nichita Sulyok Júlia vette át a szót, aki magyar nyelven mondott beszédet. Mindkét pedagógus elismerően szólt a diákok iskolai tevékenységéről, megköszönve a tanulásban és a munkában tanúsított szorgalmat, kitartást, áldozatvállalást. A szülőknek köszönetet mondtak azért, hogy gyermeküket négy, nyolc vagy tizenkét éve épp erre az iskolára bízták. A beszédeket követően díjazták a legjobb diákokat: nem csupán az osztályok első három helyezettjeinek munkáját ismerték el, de sokan részesültek dicséretben is. Azok a diákok is elismerésben részesültek, akik különböző pályázatokban részt vállalva értek el sikereket a tanulmányi éveik alatt. Az évfolyamelsőnek járó díjat idén Blatniczki Dóra (XII. B) vehette át.

Az ünnepségen fellépett az iskola zenekara Florea Ioan vezényletével, valamint az iskola kórusa Mészáros Gergely vezetésével.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...