Tarlóégetés feltételekkel
Utoljára módositva: 2014-03-06 08:55:46

Veszélyt jelent a tűzgyújtás a mezőgazdasági területeken, mivel a gazdák sokszor felügyelet nélkül hagyják az égő növényzetet. A tüzek okozóit 1000–2500 lejre bírságolhatják a hatóságok.

 

Az elmúlt napok kedvező időjárására való tekintettel a prefektusi hivatal a felelőtlen tűzgyújtás következményeire hívja fel a lakosság figyelmét, azt követően, hogy több felügyelet nélkül hagyott tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Hétfőn ismeretlen tettes gyújtotta fel az egri legelő egy részét, amely a Túr Menti Védett Területek részét képezi. A túrterebesi önkéntes tűzoltók közbeavatkozásának köszönhetően sikerült eloltani a tüzet, ám körülbelül 5 ha legelő leégett. Mivel védett területen a tarlóégetés bűncselekménynek minősül, az EKE – Szatmárnémeti mint a védett terület gondnoka feljelentést tesz a rendőrségen, derül ki Márk-Nagy János, az EKE ügyvezető igazgatójának tájékoztatásából. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a 2006-ban elfogadott 307-es számú törvény és a 2008-ban elfogadott 605/579-es számú belügyminiszteri és mezőgazdasági miniszteri rendelet szabályozza a száraz növényzet égetését. A jogszabályok értelmében bármilyen tarlóégetés, növényi hulladék, kóró, szalma, nád égetése szigorúan tilos a Környezetvédelmi Ügynökség hozzájárulása és a helyi tűzoltóság értesítése nélkül. Aki bármilyen növényzetet égetni akar, ez irányú kérésével a Környezetvédelmi Ügynökséghez kell fordulnia. A kéréshez csatolni kell a Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság növényvédelmi egységének a beleegyezését, illetve a helyi tűzoltóság és a polgármesteri hivatal értesítését igazoló dokumentumokat, a tervezett égetés pontos helyének és idejének megjelölésével. A fentiek be nem tartása és a tűzvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyása 1000–2500 lejes pénzbírságot vonhat maga után.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...