Tarlóégetés feltételekkel
Utoljára módositva: 2014-03-06 08:55:46

Veszélyt jelent a tűzgyújtás a mezőgazdasági területeken, mivel a gazdák sokszor felügyelet nélkül hagyják az égő növényzetet. A tüzek okozóit 1000–2500 lejre bírságolhatják a hatóságok.

 

Az elmúlt napok kedvező időjárására való tekintettel a prefektusi hivatal a felelőtlen tűzgyújtás következményeire hívja fel a lakosság figyelmét, azt követően, hogy több felügyelet nélkül hagyott tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Hétfőn ismeretlen tettes gyújtotta fel az egri legelő egy részét, amely a Túr Menti Védett Területek részét képezi. A túrterebesi önkéntes tűzoltók közbeavatkozásának köszönhetően sikerült eloltani a tüzet, ám körülbelül 5 ha legelő leégett. Mivel védett területen a tarlóégetés bűncselekménynek minősül, az EKE – Szatmárnémeti mint a védett terület gondnoka feljelentést tesz a rendőrségen, derül ki Márk-Nagy János, az EKE ügyvezető igazgatójának tájékoztatásából. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a 2006-ban elfogadott 307-es számú törvény és a 2008-ban elfogadott 605/579-es számú belügyminiszteri és mezőgazdasági miniszteri rendelet szabályozza a száraz növényzet égetését. A jogszabályok értelmében bármilyen tarlóégetés, növényi hulladék, kóró, szalma, nád égetése szigorúan tilos a Környezetvédelmi Ügynökség hozzájárulása és a helyi tűzoltóság értesítése nélkül. Aki bármilyen növényzetet égetni akar, ez irányú kérésével a Környezetvédelmi Ügynökséghez kell fordulnia. A kéréshez csatolni kell a Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság növényvédelmi egységének a beleegyezését, illetve a helyi tűzoltóság és a polgármesteri hivatal értesítését igazoló dokumentumokat, a tervezett égetés pontos helyének és idejének megjelölésével. A fentiek be nem tartása és a tűzvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyása 1000–2500 lejes pénzbírságot vonhat maga után.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...