Taroltak a kölcseysek
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:06:05

Remek eredményeket értek el a Kölcsey főgimnázium diákjai a Nemes Tihamér informatikaversenyen, mindannyian Demeter Csaba tanítványai.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium informatikus diákjai ezúttal sem szerepeltek rosszabbul a megszokottnál, újabb szép eredményekkel tértek haza a január 13-án Marosvásárhelyen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen megrendezett Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny országos (erdélyi) döntőjéről. A versenyt ezúttal is a magyarországi Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) szervezte közösen.

A versenyre tíz erdélyi város nagyobb iskoláiból érkezett versenyzők — összesen 52-en — az iskolák legjobb informatikusai.

A próbák három korcsoportban zajlottak, V–VIII. osztályból (1. korcsoport) 4 diák, IX–X. osztályból (2. korcsoport) 25 diák, illetve XI–XII. osztályból (3. korcsoport) 23 diák versenyzett számítógépes programozásból.

Szatmárnémetiből a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai vettek részt a versenyen, eredményeik pedig dicséretre méltóak.

Az első korcsoportban mind a négy tanuló kölcseys volt, így csak a sorrend volt kérdéses.

Közülük Éles Júlia nyolcadik osztályos diák volt a legügyesebb, megelőzve a szintén nyolcadikos Nagy Boglárkát (II. hely), a hetedikes Rákos Gergőt (III. hely), illetve a szintén hetedik osztályos Fazakas Csengét, aki dicséretben részesült.

A második korcsoport 25 diákja közül hatan érkeztek a Kölcseyből, ketten pedig kiemelkedő eredménnyel zárták a versenyt.

Lieb Hanna első díjat kapott, Fazakas Ábel pedig a harmadik helyen zárt. Mindketten a főgimnázium tizedikes tanulói.

A harmadik korcsoportban 23-an versenyeztek, az első díjat pedig itt is kölcseys diák szerezte meg, mégpedig Tempfli Levente tizenegyedikes tanuló. Ebben a korcsoportban további két szatmári diák versenyzett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium valamennyi diákját Demeter Csaba informatikatanár készítette fel.

A továbbjutók hamarosan megkezdhetik felkészülésüket a budapesti döntőre, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Karán lesz március 3-án, szombaton.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...