Taroltak a kölcseysek
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:06:05

Remek eredményeket értek el a Kölcsey főgimnázium diákjai a Nemes Tihamér informatikaversenyen, mindannyian Demeter Csaba tanítványai.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium informatikus diákjai ezúttal sem szerepeltek rosszabbul a megszokottnál, újabb szép eredményekkel tértek haza a január 13-án Marosvásárhelyen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen megrendezett Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny országos (erdélyi) döntőjéről. A versenyt ezúttal is a magyarországi Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) szervezte közösen.

A versenyre tíz erdélyi város nagyobb iskoláiból érkezett versenyzők — összesen 52-en — az iskolák legjobb informatikusai.

A próbák három korcsoportban zajlottak, V–VIII. osztályból (1. korcsoport) 4 diák, IX–X. osztályból (2. korcsoport) 25 diák, illetve XI–XII. osztályból (3. korcsoport) 23 diák versenyzett számítógépes programozásból.

Szatmárnémetiből a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai vettek részt a versenyen, eredményeik pedig dicséretre méltóak.

Az első korcsoportban mind a négy tanuló kölcseys volt, így csak a sorrend volt kérdéses.

Közülük Éles Júlia nyolcadik osztályos diák volt a legügyesebb, megelőzve a szintén nyolcadikos Nagy Boglárkát (II. hely), a hetedikes Rákos Gergőt (III. hely), illetve a szintén hetedik osztályos Fazakas Csengét, aki dicséretben részesült.

A második korcsoport 25 diákja közül hatan érkeztek a Kölcseyből, ketten pedig kiemelkedő eredménnyel zárták a versenyt.

Lieb Hanna első díjat kapott, Fazakas Ábel pedig a harmadik helyen zárt. Mindketten a főgimnázium tizedikes tanulói.

A harmadik korcsoportban 23-an versenyeztek, az első díjat pedig itt is kölcseys diák szerezte meg, mégpedig Tempfli Levente tizenegyedikes tanuló. Ebben a korcsoportban további két szatmári diák versenyzett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium valamennyi diákját Demeter Csaba informatikatanár készítette fel.

A továbbjutók hamarosan megkezdhetik felkészülésüket a budapesti döntőre, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Karán lesz március 3-án, szombaton.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...