Taroltak a nagykárolyiak a versenyen
Utoljára módositva: 2017-11-07 09:37:04

A nagykárolyi fiatalok is hagyományőrző folklórfesztiválon szerepeltek az elmúlt hétvégén. A szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házában megrendezett eseményre a megye több községéből és városából érkeztek a gyermekek, hogy bizonyítsák tudásukat az I–IV. és az V–VIII. osztályosok korcsoportjában.

Fotó: Sámi Noémi

Nagykárolyt a Rekettye Kulturális Egyesület tagjai, valamint a Iedera népzenei csoport képviselte. Utóbbiak fúvósai a fesztivál különdíját is bezsebelhették a megyei szintű megmérettetés hetedik kiadásán.

A rekettyések eredményeiről Székely Sárát, az egyesület vezetőjét kérdeztük.

„Nagyon örülök, hogy a csoportjaink és szólistáink is részt vettek a versenyen, és annak is, hogy sikerült bizonyítaniuk a hazai zsűri előtt. Elfogultság és részrehajlás nélkül értékelték a „kis rekettyések” citeraprodukcióját, s mint mondták, eddig még soha nem is találkoztak ezzel a hangszerrel, és nagyon örültek nekünk. A citerásaink mindkét korcsoport hangszeres megmérettetését megnyerték, és szépen szerepelt a három szólista lányunk is: Görög Anita második helyezett lett, Gerebenes Míra szintén, Harmathi Bíborka pedig különdíjas lett. A citerásoknak, a szólistáknak és nem utolsósorban Nauner-Agárdi Éva citeraoktatónak is köszönjük” — mondta Sára.

A rekettyéseknél a sikerek ellenére sem áll meg a munka. Szerda délután kezdődnek az 5–7 évesek számára szervezett néptáncfoglalkozások. Székely Sára minden gyermeket szeretettel vár az Aprók tánca programra. A felnőtteknek is indítanak néptánctanfolyamot, őket Majer Raji várja szombatonként 15 órától. Mindkét tanfolyam a nagykárolyi szociális központban zajlik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...