Taroltak a nagykárolyiak a versenyen
Utoljára módositva: 2017-11-07 09:37:04

A nagykárolyi fiatalok is hagyományőrző folklórfesztiválon szerepeltek az elmúlt hétvégén. A szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házában megrendezett eseményre a megye több községéből és városából érkeztek a gyermekek, hogy bizonyítsák tudásukat az I–IV. és az V–VIII. osztályosok korcsoportjában.

Fotó: Sámi Noémi

Nagykárolyt a Rekettye Kulturális Egyesület tagjai, valamint a Iedera népzenei csoport képviselte. Utóbbiak fúvósai a fesztivál különdíját is bezsebelhették a megyei szintű megmérettetés hetedik kiadásán.

A rekettyések eredményeiről Székely Sárát, az egyesület vezetőjét kérdeztük.

„Nagyon örülök, hogy a csoportjaink és szólistáink is részt vettek a versenyen, és annak is, hogy sikerült bizonyítaniuk a hazai zsűri előtt. Elfogultság és részrehajlás nélkül értékelték a „kis rekettyések” citeraprodukcióját, s mint mondták, eddig még soha nem is találkoztak ezzel a hangszerrel, és nagyon örültek nekünk. A citerásaink mindkét korcsoport hangszeres megmérettetését megnyerték, és szépen szerepelt a három szólista lányunk is: Görög Anita második helyezett lett, Gerebenes Míra szintén, Harmathi Bíborka pedig különdíjas lett. A citerásoknak, a szólistáknak és nem utolsósorban Nauner-Agárdi Éva citeraoktatónak is köszönjük” — mondta Sára.

A rekettyéseknél a sikerek ellenére sem áll meg a munka. Szerda délután kezdődnek az 5–7 évesek számára szervezett néptáncfoglalkozások. Székely Sára minden gyermeket szeretettel vár az Aprók tánca programra. A felnőtteknek is indítanak néptánctanfolyamot, őket Majer Raji várja szombatonként 15 órától. Mindkét tanfolyam a nagykárolyi szociális központban zajlik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...