Társadalmi vállalkozás — speciális támogatás
Utoljára módositva: 2018-03-12 13:34:58

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány pénzintézet, az állam és az Európai Unió.

A profitorientált vállalkozások és a nonprofit szervezetek közötti átmenetet képezik a társadalmilag hasznos kategóriában lévő vállalkozások. Ezek életképes üzleti tervvel rendelkeznek, meglévő piaci igényt elégítenek ki, azonban környezetvédelmi vagy szociális problémák megoldására, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése iránt is érzékeny az ilyen cégeken belüli környezet. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség azt írja lapunkhoz eljuttatott közleményében, hogy a társadalmilag hasznos minősítés Szatmár megyében működő cég esetében is megszerezhető, ha ez megfelel bizonyos feltételeknek, és a cégvezető kéri. Ha valaki ilyen kategóriába szánja meglévő vagy most alapított cégét, fontos, hogy az alkalmazottak harminc százaléka a nehéz helyzetben lévők közül kerüljön ki, és ezek munkaideje a teljes alkalmazotti létszám munkaidejének legkevesebb harminc százalékát tegye ki. Célja nem csak a piacon való megmaradás, hanem a társadalmi kirekesztés hatásainak csökkentése, a diszkrimináció enyhítése és a társadalom perifériáján élők egy jobb minőségű életvitelhez való segítése.

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány bank, az állam és az EU, előnyt élveznek többek között az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatási programjaiban, ingyenes részvétel mellett kapcsolatszerzésre is alkalmas oktatóprogramokat szerveznek számukra különféle civil szervezetek.

A minősítés megszerzésével kapcsolatos további információkkal a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén szolgál az ügynökség szaktanácsadója, akivel a 0261–770237-es telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...