Társadalmi vállalkozás — speciális támogatás
Utoljára módositva: 2018-03-12 13:34:58

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány pénzintézet, az állam és az Európai Unió.

A profitorientált vállalkozások és a nonprofit szervezetek közötti átmenetet képezik a társadalmilag hasznos kategóriában lévő vállalkozások. Ezek életképes üzleti tervvel rendelkeznek, meglévő piaci igényt elégítenek ki, azonban környezetvédelmi vagy szociális problémák megoldására, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése iránt is érzékeny az ilyen cégeken belüli környezet. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség azt írja lapunkhoz eljuttatott közleményében, hogy a társadalmilag hasznos minősítés Szatmár megyében működő cég esetében is megszerezhető, ha ez megfelel bizonyos feltételeknek, és a cégvezető kéri. Ha valaki ilyen kategóriába szánja meglévő vagy most alapított cégét, fontos, hogy az alkalmazottak harminc százaléka a nehéz helyzetben lévők közül kerüljön ki, és ezek munkaideje a teljes alkalmazotti létszám munkaidejének legkevesebb harminc százalékát tegye ki. Célja nem csak a piacon való megmaradás, hanem a társadalmi kirekesztés hatásainak csökkentése, a diszkrimináció enyhítése és a társadalom perifériáján élők egy jobb minőségű életvitelhez való segítése.

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány bank, az állam és az EU, előnyt élveznek többek között az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatási programjaiban, ingyenes részvétel mellett kapcsolatszerzésre is alkalmas oktatóprogramokat szerveznek számukra különféle civil szervezetek.

A minősítés megszerzésével kapcsolatos további információkkal a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén szolgál az ügynökség szaktanácsadója, akivel a 0261–770237-es telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...