Társadalmi vállalkozás — speciális támogatás
Utoljára módositva: 2018-03-12 13:34:58

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány pénzintézet, az állam és az Európai Unió.

A profitorientált vállalkozások és a nonprofit szervezetek közötti átmenetet képezik a társadalmilag hasznos kategóriában lévő vállalkozások. Ezek életképes üzleti tervvel rendelkeznek, meglévő piaci igényt elégítenek ki, azonban környezetvédelmi vagy szociális problémák megoldására, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése iránt is érzékeny az ilyen cégeken belüli környezet. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség azt írja lapunkhoz eljuttatott közleményében, hogy a társadalmilag hasznos minősítés Szatmár megyében működő cég esetében is megszerezhető, ha ez megfelel bizonyos feltételeknek, és a cégvezető kéri. Ha valaki ilyen kategóriába szánja meglévő vagy most alapított cégét, fontos, hogy az alkalmazottak harminc százaléka a nehéz helyzetben lévők közül kerüljön ki, és ezek munkaideje a teljes alkalmazotti létszám munkaidejének legkevesebb harminc százalékát tegye ki. Célja nem csak a piacon való megmaradás, hanem a társadalmi kirekesztés hatásainak csökkentése, a diszkrimináció enyhítése és a társadalom perifériáján élők egy jobb minőségű életvitelhez való segítése.

A társadalmi vállalkozások számos speciális támogatásra jogosultak, számos mikrohitel-felvételi lehetőséggel kedvez számukra néhány bank, az állam és az EU, előnyt élveznek többek között az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatási programjaiban, ingyenes részvétel mellett kapcsolatszerzésre is alkalmas oktatóprogramokat szerveznek számukra különféle civil szervezetek.

A minősítés megszerzésével kapcsolatos további információkkal a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén szolgál az ügynökség szaktanácsadója, akivel a 0261–770237-es telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:10
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...