Társastánc, kicsiknek és nagyoknak
Utoljára módositva: 2014-01-03 20:49:52

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a nagykárolyi Lead & Follow Táncegyesület karácsonyi gálaműsora. A 2013-as év lezárult, idén a táncversenyeken való részvételre helyeződik a hangsúly.

 

A kicsik azon túl, hogy nagyon bájosak voltak, rendkívül ügyesen és gyakorlottan mozogtak

A Szent László Közösségi Ház nagytermében került sor a Lead & Follow Táncegyesület karácsonyi gálaműsorára. A több mint kétórás gálaműsor keretében egymást váltották a Táncegyesület keretében működő csoportok. A Táncegyesület immár hatodik gálaműsorát szervezte megalakulása óta, s a hatalmas érdeklődés bizonyította, hogy van érdeklődés a műfaj iránt.

Az idei tervekről kérdezve, a Táncegyesület egyik munkatársa elmondta, tovább folytatják a versenytáncot a fiatalokkal, hiszen a versenyeken való minél hangsúlyosabb jelenlét prioritást élvez. Mindez, a sikerélmény mellett, igen nagy kiadást is jelenthet, a megfelelő ruha és cipő beszerzése ugyanis elengedhetetlen kelléke a versenyeken való részvételnek. A szülők persze teljes mellszélességgel támogatják gyermekeik már-már szenvedéllyé vált hobbiját.

Az idei programtervben fix dátumok szerepelnek. Február első hetében részt vesznek azon a táncos szemináriumon, melyen Both István, a kolozsvári Attitűd Táncstúdió vezetője oktat majd. Júniusban, az iskolai tanév végét követően, ismét megszervezik a Happy Feet táncversenyt, majd sor kerül a hagyományos tánctáborozásra is. Ezeken kívül az egyesület táncosai rendszeres fellépői a város- és falunapi rendezvényeknek, kulturális fesztiváloknak. Tovább folyik a táncoktatás, és Bagossy Zoltán szakoktató, művészeti vezető tervei szerint tovább szeretnék erősíteni a különböző országos táncversenyeken való részvételüket. Ehhez persze elengedhetetlen a rendszeres, komoly gyakorlás, azonban úgy tűnik, a fiatalok hajlandóak a komoly munkára. Bizonyítja mindezt az a rengeteg trófea és serleg, amely, mint egy kiállítás anyaga, egy hatalmas asztalt betöltve sorakozott a karácsonyi gálaműsor ideje alatt az esemény helyszínéül szolgáló teremben.

A munka tehát megtérül, viszont a folytonosságra szükség van, ezért várják továbbra is a jelentkezőket a tánctanfolyamokra.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...