Tárt kapukkal várja az előkészítősöket a Refi
Utoljára módositva: 2019-03-04 09:34:42

Nyílt napot tartottak szombaton a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Az előkészítő osztályba készülő gyermekek és szüleik Elek Ramóna tanítónővel és az iskola vezetőségével is megismerkedhettek. 25 diák számára lesz hely az ősszel induló előkészítő osztályban.

Nagy volt az érdeklődés szombat délelőtt a gimnázium nyílt napja iránt. Bár csak 25 diák számára lesz hely az ősszel induló előkészítő osztályban, jóval több nagycsoportos óvodás látogatott el a tanintézménybe szülei kíséretében annak érdekében, hogy némi ízelítőt kapjanak az iskola hangulatából.

Mivel a Szatmárnémeti Református Gimnázium felekezeti iskola, nem tartozik egyetlen körzethez sem, éppen ezért egy speciális kritériumrendszert követve döntenek majd afelől, kik lesznek azok a gyerekek, akik ősszel ebben az iskolában kezdhetik meg elemi osztályos tanulmányaikat. A szülők mindezen kritériumokról is információkat szereztek, de számos más kérdést is feltehettek, hiszen Elek Ramóna tanítónő mellett, aki ősztől az előkészítősök tanítója lesz, jelen volt az iskola vezetősége is, és szívesen válaszoltak minden felmerülő kérdésre.

A nyílt nap 11 órától kezdődött, az elemi tagozatok pedagógusai együtt fogadták a gyermekeket és szüleiket, majd Varga Szilárd iskolalelkész igei köszöntője után Elek Ramóna tanítónő vette át a szót. Minden gyermeket magához csalogatott, és következett az ismerkedés.

A tanítónő Sün Salamon meséje köré építette a foglalkozást, elmesélte a gyermekeknek, hogy az erdei állatka nagyon el van keseredve szúrós tüskéi miatt, arra gondol, talán nem lesznek barátai az iskolában. Az erdő állatait felkeresve felfedezi, melyek is azok az emberi tulajdonságok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy szerethetővé váljon valaki. A történet tanulságos volt minden óvodás számára.

„Minden gyermekhez a lelkén keresztül vezet az út, ezért ha kiépítjük a közösséget, és a gyermek jól érzi magát, akkor erre minden mást fel lehet építeni, és adott lesz minden körülmény, hogy jól teljesítsen” — fogalmazta meg a tanítónő.

Az ismerkedős tevékenység után a gyermekek egy másik teremben folytatták a nyílt napot, a többi tanítónő kézműves-foglalkozásra hívta őket. Ez idő alatt a szülők az iskola igazgatójával és igazgatóhelyettesével, iskolalelkészével és iskolapszichológusával, valamint Elek Ramóna tanítónővel maradtak, akik válaszoltak a felmerülő kérdésekre, majd elmondták, hogy beiratkozni március 4-től naponta 8 és 18 óra között lehet az iskola titkárságán.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...