Tartalmas ajándékcsomag a rászorulóknak
Utoljára módositva: 2016-06-23 17:32:45

6150 lej összértékű adománnyal segített a rászorulókon a Máltai Szeretetszolgálat, az önkéntesek 120 családnak juttattak a tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagokból.

Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe alkalmából osztottak segélyt a máltais önkéntesek

Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe közeledtével a Máltai Szeretetszolgálat adománycsomaggal ajándékozta meg a rászorulókat június 22-én. A civil szervezet önkéntesei tartós élelmiszereket (kristálycukor, étolaj, rizs, búzaliszt, makaróni, margarin, gríz, paradicsompaszta, zöldborsó- és húskonzerv), tisztítószereket (mosópor, pipereszappan) tartalmazó csomagokkal segítették az elesetteket. Ebben az évben ez már a negyedik alkalom, amikor segélyt osztanak a szatmári máltaisok. Összesen 120 család/egyedülálló (58 állandó és 62 alkalmi segélyezett) hétköznapjait teszik elviselhetővé ez által a támogatás által. A rászoruló családok többségének az önkéntesek a szervezet mikrobuszával szállították ki a segélyeket, ám többen a szervezet tagjai közül ezt is önerőből oldják meg. Ágyhoz kötött betegekre is gondoltak a máltaisok, a nyilvántartásukban jelenleg 17 olyan személy (12 felnőtt korú, öten pedig 5 év és 19 év közöttiek) is szerepel jelenleg, aki pelenkázásra szorul, de betegségükből kifolyólag gyakrabban kell cserélni alattuk az ágy matracát is, úgyhogy 10 matrac is célba jutott. A karitatív akció a szervezet önkénteseinek adományaiból, cégek és a Csilla von Boeselager Alapítvány támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. Így összesen 6150 lej értékű adománnyal segített a rászorulókon a szervezet.

Templombúcsú

A következő fontos esemény a karitatív szervezet életében a július 9-én sorra kerülő csíksomlyói búcsún való részvétel lesz. Ezen máltais önkéntesek vesznek részt, s az ezzel egy időben zajló, mozgássérültek részére szervezett táborból is csatlakoznak a máltais búcsúsokhoz. Ez a búcsú nem az ún. nyeregben lesz megtartva, mint a pünkösdi, hanem a kegytemplomban, ahová az ország minden részéből érkeznek majd a máltai önkéntesek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...