Tartalmas kiránduláson vettek részt a diákok
Utoljára módositva: 2014-12-10 17:40:03

Tartalmas kirándulást „hozott” a Mikulás a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskola diákjai számára. Szatmár megye déli részének kulturális, történelmi és vallásos értékeivel ismerkedtek meg a tanulók.

A diákok Érmindszentre is ellátogattak, ahol megtekintették Ady Endre szülőházát és az emlékmúzeumot

Remekül telt az idei Mikulás a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskola ötödikesei, Fechete Carmen, Mic Oprea Daniela és Tempfli Gabriella osztályfőnökök tanulói számára. Felician Pop megyei önkormányzati tanácsadó és Robert Laszlo, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetőjének javaslatára, Iluţiu Ionel, az intézmény igazgatója, Laczka Katalin aligazgatónő, Şuta Crina könyvtáros, valamint Cuceu Vasile és Paşca Ioan tanárok szervezésében megismerkedhettek Szatmár megye egy részének kulturális, történelmi és vallásos értékeivel. A látogatás az erdődi várnál vette kezdetét, ahol a helyi idegenvezető történelmi adatokban gazdag, legendákkal átszőtt, interaktív előadásba vonta be a gyerekeket. A következő turisztikai pontot az ákosi református templom jelentette, amelynek 850 éves múltját Felician Pop foglalta össze — magyarázta lapunknak Tempfli Gabriella matematikatanár. Innen továbbutazva Ady Endre szülőházának és emlékmúzeumának meglátogatására és megismerésére került sor. Az ötödikesek ellátogattak Kaplonyba is, ahol megtekintették a római katolikus templomot és a Károlyi család kriptáját. A tanulók itt kíváncsian tettek fel számtalan kérdést a kriptát bemutató ferencesnek szerzetesnek. A nézelődés a Károlyi-kastély meglátogatása után egy jó hangulatú pizzázással zárult. A kirándulás résztvevői élményekben és ismeretekben gazdagon térhettek haza, számtalan fényképen megörökítve a nevezetességeket és a kellemes pillanatokat. A szervezők a projekt következő lépéseként a megye északi részének látogatását és megismerését tervezik.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...