Tartalmas kiránduláson vettek részt a diákok
Utoljára módositva: 2014-12-10 17:40:03

Tartalmas kirándulást „hozott” a Mikulás a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskola diákjai számára. Szatmár megye déli részének kulturális, történelmi és vallásos értékeivel ismerkedtek meg a tanulók.

A diákok Érmindszentre is ellátogattak, ahol megtekintették Ady Endre szülőházát és az emlékmúzeumot

Remekül telt az idei Mikulás a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskola ötödikesei, Fechete Carmen, Mic Oprea Daniela és Tempfli Gabriella osztályfőnökök tanulói számára. Felician Pop megyei önkormányzati tanácsadó és Robert Laszlo, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetőjének javaslatára, Iluţiu Ionel, az intézmény igazgatója, Laczka Katalin aligazgatónő, Şuta Crina könyvtáros, valamint Cuceu Vasile és Paşca Ioan tanárok szervezésében megismerkedhettek Szatmár megye egy részének kulturális, történelmi és vallásos értékeivel. A látogatás az erdődi várnál vette kezdetét, ahol a helyi idegenvezető történelmi adatokban gazdag, legendákkal átszőtt, interaktív előadásba vonta be a gyerekeket. A következő turisztikai pontot az ákosi református templom jelentette, amelynek 850 éves múltját Felician Pop foglalta össze — magyarázta lapunknak Tempfli Gabriella matematikatanár. Innen továbbutazva Ady Endre szülőházának és emlékmúzeumának meglátogatására és megismerésére került sor. Az ötödikesek ellátogattak Kaplonyba is, ahol megtekintették a római katolikus templomot és a Károlyi család kriptáját. A tanulók itt kíváncsian tettek fel számtalan kérdést a kriptát bemutató ferencesnek szerzetesnek. A nézelődés a Károlyi-kastély meglátogatása után egy jó hangulatú pizzázással zárult. A kirándulás résztvevői élményekben és ismeretekben gazdagon térhettek haza, számtalan fényképen megörökítve a nevezetességeket és a kellemes pillanatokat. A szervezők a projekt következő lépéseként a megye északi részének látogatását és megismerését tervezik.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...