Tartalmas programok a dobrai iskolában
Utoljára módositva: 2014-04-12 09:49:40

A Dobrai Általános Iskolában is megszervezték a hét folyamán a „Tudj meg többet, legyél jobb!” programot. A pedagógusok igyekeztek érdekes programokat összeállítani a diákoknak, ovisoknak.

 

Az iskolai tanterv részeként az április 7. és 11. közötti időszakban a Dobrai Általános Iskolában is megszervezték a „Tudj meg többet, legyél jobb!” programot. Az óvodások, illetve az előkészítő és I–IV. osztályos diákok hétfőn a mesék birodalmába látogattak, mesemondó versenyt, mesefigurák-rajzversenyt, divatbemutató-versenyt szerveztek, míg az V–VIII. osztályosok számára a Magyar Költészet Napja jegyében szavalóversenyt, közös versolvasást szerveztek. Kedden a Sportnapra került sor, amikor a Kraszna-partra, illetve a krasznabélteki fürdőhöz kerékpároztak a diákok. Akik nem vettek részt a kerékpáros kiránduláson, az iskola/óvoda környékén takarítottak, fát ültettek. Szerdán a kisiskolások ellátogattak Bogdándra az alsó tagozatos diákokhoz, akikkel ettől az évtől kezdődően partneriskolai kapcsolatot létesítettek. Csütörtökön egy negyvenfős bogdándi küldöttség érkezett Dobrára, ahol a közös tevékenységeket a hadadi rendőrfőnök bemutatója tette színesebbé. A több mint 120 gyerek és a pedagógusok nagyon élvezték a játékos közlekedésbiztonsági kvíz-játékot, ugyanakkor megismerkedhettek a rendőrségi hang- és fényjelzésekkel, beülhettek a rendőrautóba, felpróbálhatták a rendőrök ruházatát, s a gumibotot is kézbe vehették. A hét folyamán az iskolások ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a családorvosi rendelőbe és meglátogatták Szopor község polgármesteri hivatalát. Pénteken gasztronómiai napot szerveztek, melybe az óvodások, az I–IV. osztályosok és az V–VIII. osztályosok is bekapcsolódtak, ismertetőt hallgattak meg az egészséges táplálkozásról, és főzőversenyt is szerveztek. Suhó Zoltán, a dobrai iskola igazgatója elmondta, a pedagógusok és a diákok nagyon élvezték az egész hetes programsorozatot, s örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen így iskolán kívüli tevékenység szervezésére is nyílik lehetőség. Azt negatívumként említette meg, hogy az iskolai kirándulásokat szigorú feltételekhez kötötte a tanfelügyelőség, ezért idén az osztálykirándulások kimaradtak a programból. Suhó köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a sikeres rendezvénysorozat lebonyolításához.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...