Tartalmas programok a dobrai iskolában
Utoljára módositva: 2014-04-12 09:49:40

A Dobrai Általános Iskolában is megszervezték a hét folyamán a „Tudj meg többet, legyél jobb!” programot. A pedagógusok igyekeztek érdekes programokat összeállítani a diákoknak, ovisoknak.

 

Az iskolai tanterv részeként az április 7. és 11. közötti időszakban a Dobrai Általános Iskolában is megszervezték a „Tudj meg többet, legyél jobb!” programot. Az óvodások, illetve az előkészítő és I–IV. osztályos diákok hétfőn a mesék birodalmába látogattak, mesemondó versenyt, mesefigurák-rajzversenyt, divatbemutató-versenyt szerveztek, míg az V–VIII. osztályosok számára a Magyar Költészet Napja jegyében szavalóversenyt, közös versolvasást szerveztek. Kedden a Sportnapra került sor, amikor a Kraszna-partra, illetve a krasznabélteki fürdőhöz kerékpároztak a diákok. Akik nem vettek részt a kerékpáros kiránduláson, az iskola/óvoda környékén takarítottak, fát ültettek. Szerdán a kisiskolások ellátogattak Bogdándra az alsó tagozatos diákokhoz, akikkel ettől az évtől kezdődően partneriskolai kapcsolatot létesítettek. Csütörtökön egy negyvenfős bogdándi küldöttség érkezett Dobrára, ahol a közös tevékenységeket a hadadi rendőrfőnök bemutatója tette színesebbé. A több mint 120 gyerek és a pedagógusok nagyon élvezték a játékos közlekedésbiztonsági kvíz-játékot, ugyanakkor megismerkedhettek a rendőrségi hang- és fényjelzésekkel, beülhettek a rendőrautóba, felpróbálhatták a rendőrök ruházatát, s a gumibotot is kézbe vehették. A hét folyamán az iskolások ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a családorvosi rendelőbe és meglátogatták Szopor község polgármesteri hivatalát. Pénteken gasztronómiai napot szerveztek, melybe az óvodások, az I–IV. osztályosok és az V–VIII. osztályosok is bekapcsolódtak, ismertetőt hallgattak meg az egészséges táplálkozásról, és főzőversenyt is szerveztek. Suhó Zoltán, a dobrai iskola igazgatója elmondta, a pedagógusok és a diákok nagyon élvezték az egész hetes programsorozatot, s örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen így iskolán kívüli tevékenység szervezésére is nyílik lehetőség. Azt negatívumként említette meg, hogy az iskolai kirándulásokat szigorú feltételekhez kötötte a tanfelügyelőség, ezért idén az osztálykirándulások kimaradtak a programból. Suhó köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a sikeres rendezvénysorozat lebonyolításához.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...