Tartalmas vakációs programok a Hans Lindnerrel
Utoljára módositva: 2019-06-07 10:57:27

Itt a felfedezés ideje! — ezzel a jelmondattal hív és vár minden 11 évnél idősebb diákot a Hans Lindner Alapítvány tartalmas nyári vakációs programjaira. Június közepétől augusztus elejéig nyolc, egyenként öt-öt napos programsorozat vár az érdeklődőkre. 

Mint azt már megszokhattuk, a nyári szünidő közeledtével a Hans Lindner Alapítvány különböző vakációs programokat hirdet iskolások számára, amelyeken elsősorban kézműves-foglalkozásokkal és mezőgazdasági farmokon történő mindennapi vagy szezonális tevékenységekkel ismerkedhetnek meg a diákok 5 napos turnusokban.

Az idei nyáron június 17-étől indulnak a programok, jelentkezni pedig már lehet az alapítvány Ceahlăului utcai székházában. Egy-egy foglalkozássorozat 5 napon át tart majd, hétfőtől péntekig 9–15 óra között, a nyár folyamán összesen 8 turnusban: június 17–21. és 24–28., július 1–5., 8–12., 15–19., 22–26., július 29.–augszutus 2., valamint augusztus 5. és 9. között.

A tevékenységek elsősorban a 11 év fölötti korosztályt célozzák, főként az 5–8. osztályos diákok számára vannak kitalálva, de ha középiskolás tanulók jelentkeznek, számukra sem lesz unalmas az ötnapos időszak. Mivel a szezon folyamatosan más és más mezőgazdasági lehetőségeket tartogat, akik szeretnék, akár 2–3 vagy több turnusra is jelentkezhetnek. Egy 5 napos időszakra 180 lej az egy főre jutó hozzájárulás, amely tartalmazza a diákok napi háromszori étkezését (reggeli, ebéd és uzsonna), valamint a farmokra történő utazást is.

Koczinger Tibor, az alapítvány igazgatója elmondta, hogy nem lesznek elutasított jelentkezők, mindenkinek lesz helye, még túljelentkezés esetén is úgy szervezik majd meg a csoportokat, hogy mindenki részt vállalhasson a programokból.

A Hans Lindner Alapítvány célja nem más, mint tartalmas nyári vakációs programok biztosítása a gyermekek számára úgy, hogy közben megismerkedjenek környezetükkel és mindazokkal a sokszor nem eléggé értékelt, Szatmár megyében fellelhető környezeti adottságokkal, amelyek életünk részét képezik. Koczinger szerint fontos lenne észrevenni, hogy a környezetünkben megtermelt élelmiszerek a legjobbak számunkra. Meg kell tudni különböztetni egymástól a természetes és a mesterséges dolgokat, ezért a tudatos életre való nevelés is célja ezeknek a programoknak.

Amire pedig számítani lehet, az kifejezetten sokszínű és sokoldalú. Az ötnapos periódusokban a gyerekek ellátogathatnak az alapítvány Dsida Jenő és Szigetlanka utcai munkapontjaira. Előbbi helyszínen elsősorban a műhelyfoglalkozásokat próbálhatják ki a résztvevők: pékség, elektrotechnika, textilművészet és varrás, agyagozás, barkácsműhely stb., míg a Szigetlankán a tankonyhában és a tankertben szerezhetnek új tapasztalatokat. A napi elemózsia elkészítése is a diákok feladata lesz majd, amíg egyik csoport barkácsol vagy épp a kertben tanulja meg például az uborkaszedést, addig néhányan a levest főzik meg vagy a krumplit pucolják az ebédhez, természetesen mindezt felügyelet és szakszerű utasítások mellett.

Mivel az alapítvány több mint 20 mezőgazdasági farmmal és feldolgozó egységgel is együttműködik, az ötnapos időszak során lehetőség lesz ezek közül többet meglátogatni, és az ott zajló tevékenységekbe is belekóstolni egy kicsit.

Az alapítvány munkatársai ígérik, hogy tartalmas, szórakoztató, de sok szempontból hasznos lesz az együtt eltöltött időszak, a gyermekek nemcsak új ismeretekre, de új barátokra is szert tehetnek az együtt töltött napok során.

Érdeklődni a 0760.723.224-es telefonszámon, beiratkozni pedig személyesen az alapítvány Ceahlăului utca 38. szám alatti székhelyén lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...