Tasnádon rajtol a „hatcserés” Liga 4 idénye
Utoljára módositva: 2019-08-22 13:10:41

Van tétje annak, hogy az idény végén a táblázat melyik felében zár a csapat: a szériák legjobbjai a jövőre elitligába csoportosulnak. A bajnoki cím sorsa most is négyes döntőn dől el.

Egy mérkőzéssel pénteken megkezdődik a labdarúgó Liga 4 2019–2020-as idénye: a két Liga 3-as idény után a megyei bajnokságba visszatérő Tasnádi Unirea az Erdődi Cetate alakulatot fogadja a B-csoport első fordulójában. Az ifik mérkőzése 16.30 órakor, a felnőtteké 18.30 órakor fog kezdődni.

Mint arról beszámoltunk, a negyedosztályos versenykiírás ebben az idényben minimális módosításokat szenved. A három csoport legjobbja idén is megy jövő nyáron a Final Fourba, ahol a bajnoki cím fog eldőlni. A négyesdöntő mezőnyének kiegészítésére viszont ebben a szezonban nem csak a három második helyezett legjobbja pályázhat. Az selejtezőn ugyanis a három második helyezett mellett a legjobb harmadik is mérkőzni fog. Ennek meghatározására az AJF szériánként külön táblázatot készít majd, ahol a harmadik helyezettnek a legjobb hat helyezett elleni eredményét veszi majd figyelembe. A legjobb mutatóval rendelkező csapat mehet az FF-selejtezőre.

Az idény végén a három Liga 4-es széria legjobb 24 csapata (tehát, szériánként az első nyolc) a 2020–2021-es idényben a Liga 4 Elite-ben kap majd helyet. Vagyis, az AJF három év szünet után ismét életre hívja a három szintes megyei bajnokságot. Az elitligában két 12 csapatos széria lesz, a Liga 4-ben pedig az idei kiírásban a 9. helynél gyengébben záró csapatok kapnak helyet, egy szériában.

A Liga 4-ben továbbra is kötelező az egy junior és egy kadett korosztályos játékos használata a mérkőzés teljes idején. Ebben azé évben junior korosztályosnak számít a 2000 előtt született játékos, kadettnek pedig 1997 előtt született legény. 2020-től viszont a 2001, illetve 1998 előtt született srácok váltják a korosztályokat. A junior A1 korosztályos bajnokságban 2001 előtt született játékosok alkothatják a csapatokat.

Újdonság, hogy a Liga 4-ben ettől az idénytől kezdve már hat játékoscserét lehet elvégezni egy megyei bajnoki mérkőzésen. A ifi korosztályokra való szabályozás viszont nem változik.

A junior A1 korosztályos bajnokságra vonatkozóan döntés született, hogy pénzbeli büntetéseket von maga után az igazolatlan hiányzás. Az első indokolatlan távolmaradás esetében a bírói díjakat kell kifizesse a vétkes, a másodiknál viszont 500 lej büntetést is rászabnak a klubra. A harmadik hiányzásnál pedig következik a bajnokságból való kizárás.

Az idény teljes hétvégi programját és a bíróküldést holnapi lapszámunkban közöljük. Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke viszont lapunknak leszögezte, a bíróküldésnél figyelembe veszi azt is, hogy az érintettek milyen mértékben látogatják a megyei testület által rendezett időszakos gyűléseket is. Egy ilyen gyülekező csütörtök késő délután rendezik.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...