Tasnádon rajtol a „hatcserés” Liga 4 idénye
Utoljára módositva: 2019-08-22 13:10:41

Van tétje annak, hogy az idény végén a táblázat melyik felében zár a csapat: a szériák legjobbjai a jövőre elitligába csoportosulnak. A bajnoki cím sorsa most is négyes döntőn dől el.

Egy mérkőzéssel pénteken megkezdődik a labdarúgó Liga 4 2019–2020-as idénye: a két Liga 3-as idény után a megyei bajnokságba visszatérő Tasnádi Unirea az Erdődi Cetate alakulatot fogadja a B-csoport első fordulójában. Az ifik mérkőzése 16.30 órakor, a felnőtteké 18.30 órakor fog kezdődni.

Mint arról beszámoltunk, a negyedosztályos versenykiírás ebben az idényben minimális módosításokat szenved. A három csoport legjobbja idén is megy jövő nyáron a Final Fourba, ahol a bajnoki cím fog eldőlni. A négyesdöntő mezőnyének kiegészítésére viszont ebben a szezonban nem csak a három második helyezett legjobbja pályázhat. Az selejtezőn ugyanis a három második helyezett mellett a legjobb harmadik is mérkőzni fog. Ennek meghatározására az AJF szériánként külön táblázatot készít majd, ahol a harmadik helyezettnek a legjobb hat helyezett elleni eredményét veszi majd figyelembe. A legjobb mutatóval rendelkező csapat mehet az FF-selejtezőre.

Az idény végén a három Liga 4-es széria legjobb 24 csapata (tehát, szériánként az első nyolc) a 2020–2021-es idényben a Liga 4 Elite-ben kap majd helyet. Vagyis, az AJF három év szünet után ismét életre hívja a három szintes megyei bajnokságot. Az elitligában két 12 csapatos széria lesz, a Liga 4-ben pedig az idei kiírásban a 9. helynél gyengébben záró csapatok kapnak helyet, egy szériában.

A Liga 4-ben továbbra is kötelező az egy junior és egy kadett korosztályos játékos használata a mérkőzés teljes idején. Ebben azé évben junior korosztályosnak számít a 2000 előtt született játékos, kadettnek pedig 1997 előtt született legény. 2020-től viszont a 2001, illetve 1998 előtt született srácok váltják a korosztályokat. A junior A1 korosztályos bajnokságban 2001 előtt született játékosok alkothatják a csapatokat.

Újdonság, hogy a Liga 4-ben ettől az idénytől kezdve már hat játékoscserét lehet elvégezni egy megyei bajnoki mérkőzésen. A ifi korosztályokra való szabályozás viszont nem változik.

A junior A1 korosztályos bajnokságra vonatkozóan döntés született, hogy pénzbeli büntetéseket von maga után az igazolatlan hiányzás. Az első indokolatlan távolmaradás esetében a bírói díjakat kell kifizesse a vétkes, a másodiknál viszont 500 lej büntetést is rászabnak a klubra. A harmadik hiányzásnál pedig következik a bajnokságból való kizárás.

Az idény teljes hétvégi programját és a bíróküldést holnapi lapszámunkban közöljük. Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke viszont lapunknak leszögezte, a bíróküldésnél figyelembe veszi azt is, hogy az érintettek milyen mértékben látogatják a megyei testület által rendezett időszakos gyűléseket is. Egy ilyen gyülekező csütörtök késő délután rendezik.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...