Tasnádszántó napja először
Utoljára módositva: 2014-07-27 19:32:28

A Tasnádszántói Polgármesteri Hivatal és a községi tanács először tartotta meg a községnapokat Tasnádszántón.

Ellepték a községközpontot az utcai árusok

A községközpontban megrendezett ünnepség vasárnap 14 órakor startolt a hivatalos megnyitóval, amelynek keretében egy rövid ortodox szertartást követően Rotar Marinel polgármester, Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, valamint Mircea Govor alelnök köszöntötte a résztvevőket, akiknek első alkalommal nyílt lehetőségük megünnepelni községük napját. Amint azt a polgármester kihangsúlyozta, a rendezvénnyel tulajdonképpen a község lakóit ünneplik, akik mindennap eleget tesznek a kötelességeiknek. A megnyitó ünnepségen továbbá Romeo Nicoară bukaresti parlamenti képviselő, Silaghi Sergiu, Tasnádszántó alpolgármestere, illetve a megyei és a helyi tanácsok több képviselője is jelen volt.

A nyitóbeszédeket követően azon házastársakat díjazására került sor, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat, majd elkezdődött a kulturális műsor a helyszínen felállított színpadon. Amint azt már megírtuk, a szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő műsort, de arra is jelentős hangsúlyt helyeztek, hogy magyar, román, sváb és roma előadók is fellépjenek.

Természetesen az arcfestés sem maradhatott el a községnapon

 

Ennek jegyében elsőként a Tasnádszántói Általános Iskola gyermekei és fiataljai tartottak előadást, amelyet a jelenlévők nagy tapsviharral jutalmaztak, majd 15 órától a Plaiul Sătmărean zenekar, 16 órától pedig a Fekete Rózsák nevű roma néptánccsoport lépett közönség elé. 16.30 órától a tasnádszántói római katolikus egyházközség fiataljainak műsora következett, őket Osztvár József magyar, majd Petrică Mureşan román népdalénekes váltotta a színpadon. 18.30 órától a Német Demokrata Fórum megyei szervezetének keretében működő Gute Laune sváb néptánccsoport és a sváb férfikórus előadását tekinthette meg a közönség, majd a Nagykárolyi Művelődési Központ három szólistája, Borbély Patrícia, Latiş Larisa és Ráp Regina könnyűzenei slágereket énekeltek. A kulturális program a rendezvény sztárvendégeinek – Aniela Tegzeş, Florena Ticu Sandro és Balaj Iulia, Postás Józsi és Raoul – koncertjeivel ért véget, a községnap pedig tűzijátékkal és szabadtéri diszkóval zárult.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...