Tasnádszántó napja először
Utoljára módositva: 2014-07-27 19:32:28

A Tasnádszántói Polgármesteri Hivatal és a községi tanács először tartotta meg a községnapokat Tasnádszántón.

Ellepték a községközpontot az utcai árusok

A községközpontban megrendezett ünnepség vasárnap 14 órakor startolt a hivatalos megnyitóval, amelynek keretében egy rövid ortodox szertartást követően Rotar Marinel polgármester, Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, valamint Mircea Govor alelnök köszöntötte a résztvevőket, akiknek első alkalommal nyílt lehetőségük megünnepelni községük napját. Amint azt a polgármester kihangsúlyozta, a rendezvénnyel tulajdonképpen a község lakóit ünneplik, akik mindennap eleget tesznek a kötelességeiknek. A megnyitó ünnepségen továbbá Romeo Nicoară bukaresti parlamenti képviselő, Silaghi Sergiu, Tasnádszántó alpolgármestere, illetve a megyei és a helyi tanácsok több képviselője is jelen volt.

A nyitóbeszédeket követően azon házastársakat díjazására került sor, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat, majd elkezdődött a kulturális műsor a helyszínen felállított színpadon. Amint azt már megírtuk, a szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő műsort, de arra is jelentős hangsúlyt helyeztek, hogy magyar, román, sváb és roma előadók is fellépjenek.

Természetesen az arcfestés sem maradhatott el a községnapon

 

Ennek jegyében elsőként a Tasnádszántói Általános Iskola gyermekei és fiataljai tartottak előadást, amelyet a jelenlévők nagy tapsviharral jutalmaztak, majd 15 órától a Plaiul Sătmărean zenekar, 16 órától pedig a Fekete Rózsák nevű roma néptánccsoport lépett közönség elé. 16.30 órától a tasnádszántói római katolikus egyházközség fiataljainak műsora következett, őket Osztvár József magyar, majd Petrică Mureşan román népdalénekes váltotta a színpadon. 18.30 órától a Német Demokrata Fórum megyei szervezetének keretében működő Gute Laune sváb néptánccsoport és a sváb férfikórus előadását tekinthette meg a közönség, majd a Nagykárolyi Művelődési Központ három szólistája, Borbély Patrícia, Latiş Larisa és Ráp Regina könnyűzenei slágereket énekeltek. A kulturális program a rendezvény sztárvendégeinek – Aniela Tegzeş, Florena Ticu Sandro és Balaj Iulia, Postás Józsi és Raoul – koncertjeivel ért véget, a községnap pedig tűzijátékkal és szabadtéri diszkóval zárult.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...