Tasnádszántó napja először
Utoljára módositva: 2014-07-27 19:32:28

A Tasnádszántói Polgármesteri Hivatal és a községi tanács először tartotta meg a községnapokat Tasnádszántón.

Ellepték a községközpontot az utcai árusok

A községközpontban megrendezett ünnepség vasárnap 14 órakor startolt a hivatalos megnyitóval, amelynek keretében egy rövid ortodox szertartást követően Rotar Marinel polgármester, Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, valamint Mircea Govor alelnök köszöntötte a résztvevőket, akiknek első alkalommal nyílt lehetőségük megünnepelni községük napját. Amint azt a polgármester kihangsúlyozta, a rendezvénnyel tulajdonképpen a község lakóit ünneplik, akik mindennap eleget tesznek a kötelességeiknek. A megnyitó ünnepségen továbbá Romeo Nicoară bukaresti parlamenti képviselő, Silaghi Sergiu, Tasnádszántó alpolgármestere, illetve a megyei és a helyi tanácsok több képviselője is jelen volt.

A nyitóbeszédeket követően azon házastársakat díjazására került sor, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat, majd elkezdődött a kulturális műsor a helyszínen felállított színpadon. Amint azt már megírtuk, a szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő műsort, de arra is jelentős hangsúlyt helyeztek, hogy magyar, román, sváb és roma előadók is fellépjenek.

Természetesen az arcfestés sem maradhatott el a községnapon

 

Ennek jegyében elsőként a Tasnádszántói Általános Iskola gyermekei és fiataljai tartottak előadást, amelyet a jelenlévők nagy tapsviharral jutalmaztak, majd 15 órától a Plaiul Sătmărean zenekar, 16 órától pedig a Fekete Rózsák nevű roma néptánccsoport lépett közönség elé. 16.30 órától a tasnádszántói római katolikus egyházközség fiataljainak műsora következett, őket Osztvár József magyar, majd Petrică Mureşan román népdalénekes váltotta a színpadon. 18.30 órától a Német Demokrata Fórum megyei szervezetének keretében működő Gute Laune sváb néptánccsoport és a sváb férfikórus előadását tekinthette meg a közönség, majd a Nagykárolyi Művelődési Központ három szólistája, Borbély Patrícia, Latiş Larisa és Ráp Regina könnyűzenei slágereket énekeltek. A kulturális program a rendezvény sztárvendégeinek – Aniela Tegzeş, Florena Ticu Sandro és Balaj Iulia, Postás Józsi és Raoul – koncertjeivel ért véget, a községnap pedig tűzijátékkal és szabadtéri diszkóval zárult.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...