Tavaly 60%-kal nőtt a működési engedélyért folyamodó vendéglátók száma a vouchereknek köszönhetően
Utoljára módositva: 2019-07-07 18:43:16

Az üdülési jegyeknek köszönhetően tavaly 60 százalékkal nőtt azon vendéglátók száma, akik működési engedélyt kérvényeztek a turisztikai minisztériumtól, ami rávilágít arra, hogy mindeddig mekkora volt a feketén működő vendéglátóipari egységek aránya – mondta vasárnap Bogdan Trif idegenforgalmi miniszter.

Trif kifejtette, mivel az üdülési jegyeket (‘voucher’) csak működési engedéllyel rendelkező vendéglátóipari egységeknél lehet felhasználni, 2018-ban 60 százalékkal, és az idei év első negyedében 65%-kal nőtt azon vendéglátók száma, akik kérvényezték az engedély kibocsátását.

 

A miniszter elismerte, hogy az 1450 lejt érő üdülési jegyek a román tengerparton csak 2-3 napra elegendőek, de ezt legalább Romániában költik el, nem külföldön, az intézkedésnek pedig éppen az a célja, hogy a román állampolgárok az országban töltsék pihenőszabadságuk egy részét.

 

Az üdülési jegyeket először 2018-ban utalta ki az állam közel 1,2 millió közalkalmazottnak. Trif szerint 400 millió eurót fektetett a minisztérium ebbe a projektbe, és a vendéglátói szektorban működő cégek kérték, hogy a hazai turizmus fellendítését szolgáló program 2019-ben és 2020-ban is folytatódjon.

AGERPRES/(RO – szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...