Tavaszi börze Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-04-15 08:51:27

A használaton kívüli holmijaikat adták el az anyukák, apukák Nagykárolyban az immár nyolcadik alkalommal megszervezett Nagykárolyi Baba-mama Börzén.

Börzével köszöntött be a tavasz Nagykárolyba. A helyi baba-mama klub idén is megtartotta a börzéjét, immár a nyolcadik alkalommal. Olyan rendezvény ez, amelyen a kismamák — évek óta nem engedik itt árulni a viszonteladókat — elhozhatják azokat a játékokat, ruhákat stb., amelyek még jó állapotúak, és másik csöppségnek talán még okozhatnak örömöt.

Több száz érdeklődő kismama vagy kisgyermekes apuka, illetőleg hetvenhat eladó, ezek a Nagykárolyi Baba-mama Klub idei tavaszi börzéjének számadatai. Ideális helyszín a Nagykárolyi Elméleti Líceum tornaterme — hangoztatták a szervezők, akik ezúton is köszönetet mondanak az oktatási intézmény vezetőségének, de azoknak az önkénteseknek is, akik közreműködtek a szervezésben, az árusító helyek kimérésében vagy éppen a babasarok üzemeltetésében. Merthogy az idei alkalmon is gondoltak a legkisebbekre: arcfestés no meg számos játék várt rájuk. Nagy sikert aratott az úgynevezett szelfiautomata. Egyszerűen be kellett állni a gépezet elé, és mosolyogni kellett, majd a harmadik felvételkor akár már bohóckodni is — és a rögvest kinyomtatott képet meg is kapták (méghozzá ingyenesen!) a börzére kilátogatók. Volt továbbá tombolasorsolás is — hálásak a szervezők azon helyi vállalkozásoknak is, amelyek ehhez hozzájárultak.

Az áruk leginkább a már kinőtt ruhákat, megunt játékokat jelentették. A szervezők érdeklődésünkre elmondták, hogy a visszajelzések szerint „értelme” is van a börzének, hiszen többen értékesítették az amúgy használaton kívüli holmijukat. S bizony abból a száz-kétszáz lejből is lehet új ruhát, játékot vásárolni… Egy mosolygós szőke kislány például összegyűjti a pénzt, és új játékot vesz majd magának az egykori kedvenc plüsskutyája árából. Mint érdeklődésünkre elmondta, bizony évek óta keveset játszik Plútó kutyával. Egy másik, szintén mosolygós kislánynak a nagymamája magyarázta, hogy már eladtak egy hamar kinőtt, alig egyszer-kétszer használt szandált, és újat vesznek az árából.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...