Tavaszi börze Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-04-15 08:51:27

A használaton kívüli holmijaikat adták el az anyukák, apukák Nagykárolyban az immár nyolcadik alkalommal megszervezett Nagykárolyi Baba-mama Börzén.

Börzével köszöntött be a tavasz Nagykárolyba. A helyi baba-mama klub idén is megtartotta a börzéjét, immár a nyolcadik alkalommal. Olyan rendezvény ez, amelyen a kismamák — évek óta nem engedik itt árulni a viszonteladókat — elhozhatják azokat a játékokat, ruhákat stb., amelyek még jó állapotúak, és másik csöppségnek talán még okozhatnak örömöt.

Több száz érdeklődő kismama vagy kisgyermekes apuka, illetőleg hetvenhat eladó, ezek a Nagykárolyi Baba-mama Klub idei tavaszi börzéjének számadatai. Ideális helyszín a Nagykárolyi Elméleti Líceum tornaterme — hangoztatták a szervezők, akik ezúton is köszönetet mondanak az oktatási intézmény vezetőségének, de azoknak az önkénteseknek is, akik közreműködtek a szervezésben, az árusító helyek kimérésében vagy éppen a babasarok üzemeltetésében. Merthogy az idei alkalmon is gondoltak a legkisebbekre: arcfestés no meg számos játék várt rájuk. Nagy sikert aratott az úgynevezett szelfiautomata. Egyszerűen be kellett állni a gépezet elé, és mosolyogni kellett, majd a harmadik felvételkor akár már bohóckodni is — és a rögvest kinyomtatott képet meg is kapták (méghozzá ingyenesen!) a börzére kilátogatók. Volt továbbá tombolasorsolás is — hálásak a szervezők azon helyi vállalkozásoknak is, amelyek ehhez hozzájárultak.

Az áruk leginkább a már kinőtt ruhákat, megunt játékokat jelentették. A szervezők érdeklődésünkre elmondták, hogy a visszajelzések szerint „értelme” is van a börzének, hiszen többen értékesítették az amúgy használaton kívüli holmijukat. S bizony abból a száz-kétszáz lejből is lehet új ruhát, játékot vásárolni… Egy mosolygós szőke kislány például összegyűjti a pénzt, és új játékot vesz majd magának az egykori kedvenc plüsskutyája árából. Mint érdeklődésünkre elmondta, bizony évek óta keveset játszik Plútó kutyával. Egy másik, szintén mosolygós kislánynak a nagymamája magyarázta, hogy már eladtak egy hamar kinőtt, alig egyszer-kétszer használt szandált, és újat vesznek az árából.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...