Tavaszi Fesztivál a művészetiben
Utoljára módositva: 2015-04-24 10:36:50

Harmadik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált az Aurel Popp Művészeti Líceum.

 

Mozgalmas háromnapos rendezvény kezdődött a művészeti líceumban

Háromnapos rendezvény keretében mutatkozhat be egymásnak a művészeti líceum apraja-nagyja: csütörtöktől szombatig mutathatják meg a fiatal tehetségek, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, kibontakoztathatják tehetségüket zenében és képőművészetben egyaránt. A Tavaszi Fesztivál a megnyitó előtt, csütörtökön délben a harmadik és negyedik osztályosok zenei versenyével indult a tanintézmény Jean Monnet dísztermében, ugyanitt rendezték meg délután háromtól a képzőművészet szakosok kiállítását, majd az ünnepélyes megnyitót. Az egybegyűlteket Manfrédi Annamária, a fesztivál szervezője köszöntötte, aki egyben tolmácsolta Duffek Mihály zongoraművész, a rendezvény díszelnökének üdvözlő szavait. A fesztivál első napja Voropciuc Izabella és Prodaniuc Alexandra zongorakoncertjével zárult.

Pénteken délelőtt a terep a középiskolás, IX—XII. osztályos zene szakos művészeti iskolásoké, akik szintén a díszteremben bizonyíthatnak, majd képzőművészeti műhelyre kerül sor, valamint díjazzák a kiemelkedően tehetséges fiatal alkotókat. Délután az V—VIII. osztályos zene szakos tanulók lépnek színpadra.

Szombaton délelőtt tíztől a Tavaszi Fesztivál keretében Fátyol Rudolf és Duffek Mihály komolyzenei koncertjén vehetnek részt az érdeklődők és az iskolaközösség a Dinu Lipatti Filharmóniában, ezt követően pedig díjazzák az iskola tanulóit, majd a legjobbak gála-fellépéssel zárják az idei rendezvényt.

A Tavaszi Fesztivált a Germán Péter Alapítvány támogatásával hozta létre a tanintézmény, hogy ezzel is segítsenek kibontakozni a fiatal szatmári tehetségeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...