Tavaszi Fesztivál a művészetiben
Utoljára módositva: 2015-04-24 10:36:50

Harmadik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált az Aurel Popp Művészeti Líceum.

 

Mozgalmas háromnapos rendezvény kezdődött a művészeti líceumban

Háromnapos rendezvény keretében mutatkozhat be egymásnak a művészeti líceum apraja-nagyja: csütörtöktől szombatig mutathatják meg a fiatal tehetségek, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, kibontakoztathatják tehetségüket zenében és képőművészetben egyaránt. A Tavaszi Fesztivál a megnyitó előtt, csütörtökön délben a harmadik és negyedik osztályosok zenei versenyével indult a tanintézmény Jean Monnet dísztermében, ugyanitt rendezték meg délután háromtól a képzőművészet szakosok kiállítását, majd az ünnepélyes megnyitót. Az egybegyűlteket Manfrédi Annamária, a fesztivál szervezője köszöntötte, aki egyben tolmácsolta Duffek Mihály zongoraművész, a rendezvény díszelnökének üdvözlő szavait. A fesztivál első napja Voropciuc Izabella és Prodaniuc Alexandra zongorakoncertjével zárult.

Pénteken délelőtt a terep a középiskolás, IX—XII. osztályos zene szakos művészeti iskolásoké, akik szintén a díszteremben bizonyíthatnak, majd képzőművészeti műhelyre kerül sor, valamint díjazzák a kiemelkedően tehetséges fiatal alkotókat. Délután az V—VIII. osztályos zene szakos tanulók lépnek színpadra.

Szombaton délelőtt tíztől a Tavaszi Fesztivál keretében Fátyol Rudolf és Duffek Mihály komolyzenei koncertjén vehetnek részt az érdeklődők és az iskolaközösség a Dinu Lipatti Filharmóniában, ezt követően pedig díjazzák az iskola tanulóit, majd a legjobbak gála-fellépéssel zárják az idei rendezvényt.

A Tavaszi Fesztivált a Germán Péter Alapítvány támogatásával hozta létre a tanintézmény, hogy ezzel is segítsenek kibontakozni a fiatal szatmári tehetségeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...