Távoltartási végzés az idős szüleit terrorizáló férfi ellen
Utoljára módositva: 2019-02-20 20:15:29

Az új szabályozás értelmében a rendőröknek lehetőségük van azonnal s ott helyben öt napig érvényes ideiglenes távoltartási végzést kibocsátani családon belüli erőszak/bántalmazás esetén.

Február 19-én riasztotta a nagykárolyi rendőröket egy 79 éves kaplonyi bácsi, aki már nem bírta tovább a velük egy házban élő, 51 éves fia folyamatos randalírozását.

Mint kiderült, a részeges férfi mindennapos rettegésben tartotta idős szüleit, botrányaitól zengett a ház, vége-hossza nem volt a durva szidalmaknak és a terrorizálásig menő fenyegetéseknek, amelyekkel szüleit illette, s borgőzös ámokfutásai során több alkalommal is összetört-zúzott mindent a lakásban, ami a szeme elé került. A helyszínre kiérkező és vizsgálatot folytató rendőrök gyorsan megállapították, hogy az 51 éves férfi nem csak állandó rettegésben tartja szüleit, de az idős emberek élete, lelki és testi épsége valós veszélyben van, ezért ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki gyermekük nevére — akinek azonnal el kellett hagynia a házat, és a következő napokban több száz méteres távolságot kell tartania szüleitől.

A január elejétől érvényben lévő szabályozás értelmében most már a riasztás helyszínére kiérkező rendőröknek lehetőségük van azonnal s ott helyben öt napig érvényes ideiglenes távoltartási végzést kibocsátani családon belüli erőszak/bántalmazás esetén (azaz ha a család bármely tagjának személyes szabadságát vagy testi-lelki épségét veszélyezteti a vele egy háztartásban élő másik személy). A szabályozás életbe léptetése óta Szatmár megyében ez már a hatodik távoltartási végzés, amelyet a riasztást követően a helyszínen bocsátanak ki a rend őrei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...