Taxisok és romák ugrottak össze
Utoljára módositva: 2019-10-20 17:43:29

Rendőrök és csendőrök választották szét az egymásra acsarkodó két tábort szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Toamnei utcában.

A bérkocsisok és a szatmári roma közösség viszonyának egén jó ideje gyülekeznek már a felhők, legutóbb szeptemberben fajult szinte lincselésig a dolog, amikor az egyik taxistársaság sofőrje az Ostrovului utcában elsodort egy négyéves, az úttesten hirtelen átszaladni akaró kisgyermeket. A környékbeliek agresszivitásától megijedt taxis kollégái segítségét kérte, perceken belül meg is jelent hat-hét autó, s hogy nem történt súlyosabb incidens és tömegverekedés, az csak a szintén gyorsan kiérkező rendőröknek volt köszönhető.

Valószínűleg ez a pár héttel ezelőtti egymásnak feszülés is eszébe juthatott több taxisnak szombatról vasárnapra virradó éjszaka, amikor újabb kolléga segítségkérése hangzott a rádióvevőkből — utasai ugyanis a Toamnei utcai szociális lakásokig kérték a fuvart, ám megérkezve nem akarták kifizetni a viteldíjat (azt a rendőrségi nyomozás tisztázza majd, hogy sokallták-e az összeget, vagy már a fizetés elbliccelésének gondolatával ültek be a kocsiba, netán egyéb ok miatt nem akartak fizetni). A felek közötti szóváltás villámgyorsan fenyegetőzésbe csapott át, s a taxis ekkor riasztotta kollégáit, akik közül több mint húszan, botokkal és egyéb ütésre alkalmas eszközökkel felszerelkezve siettek a helyszínre — de siettek az utasok által segítségül hívott, környéken lakó romák is. A 112-es egységes segélyhívón riasztott rendőrök és csendőrök megérkeztéig az ököljog volt érvényben (többen megsérültek, őket az ugyancsak riasztott mentősök látták el), akik a teljes káosz és komoly tömegverekedés elkerülése érdekében felkérték a bérkocsisokat, hogy hagyják el az utcát és a környéket is.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...