Tegnap érkezett Nagykárolyba a Kulturális Karaván
Utoljára módositva: 2014-04-08 09:45:56

A Károlyi-kastély alagsori kiállítótermében a szabad dákok életmódjáról tartottak előadást

A Kulturális Karaván az alábbi nagykárolyi állomásokon várja az érdeklődőket az április 7–13. közötti időszakban. Tegnap, április 7-én, a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében, a Károlyi-kastélyban vetítéssel egybekötött előadást hallgathattak meg az érdeklődők a szabad dákok életmódjáról, 11 órától kezdve. Ezt követően a Vasile Lucaciu Általános Iskolában, 13 órától Művészetek tavasza címmel könnyűzenei és népzenei összeállítás szerepelt a műsoron, aminek a szervezője a Szatmárnémeti Művészeti Iskola volt. A Városi Könyvtárban, 12 órától két tematikus előadás várta a látogatókat. Az egyik előadás a tradicionális román családokat mutatta be, míg a másik az Európai Uniót, a Megyei Könyvtár szervezésében. Ma a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadásában, 12 órától a Mesék a nyúlról és a rókáról című bábjátékot láthatják az érdeklődők, a Szent László Közösségi Házban. A keddi programokat a Himnusz című előadás zárja, 18 órától. Április 11-én, pénteken, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Központ szervezésében népi mesterségeket bemutató kiállítás várja a látogatókat, 11 órától, a Károlyi-kastélyban. Április 13-án, vasárnap, a nagykárolyi Szent András görögkatolikus templomban a Dinu Lipatti Filharmónia Consonantia kamarazenekara ad koncertet. Kezdési időpont: 12.30.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...