Tegnap érkezett Nagykárolyba a Kulturális Karaván
Utoljára módositva: 2014-04-08 09:45:56

A Károlyi-kastély alagsori kiállítótermében a szabad dákok életmódjáról tartottak előadást

A Kulturális Karaván az alábbi nagykárolyi állomásokon várja az érdeklődőket az április 7–13. közötti időszakban. Tegnap, április 7-én, a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében, a Károlyi-kastélyban vetítéssel egybekötött előadást hallgathattak meg az érdeklődők a szabad dákok életmódjáról, 11 órától kezdve. Ezt követően a Vasile Lucaciu Általános Iskolában, 13 órától Művészetek tavasza címmel könnyűzenei és népzenei összeállítás szerepelt a műsoron, aminek a szervezője a Szatmárnémeti Művészeti Iskola volt. A Városi Könyvtárban, 12 órától két tematikus előadás várta a látogatókat. Az egyik előadás a tradicionális román családokat mutatta be, míg a másik az Európai Uniót, a Megyei Könyvtár szervezésében. Ma a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadásában, 12 órától a Mesék a nyúlról és a rókáról című bábjátékot láthatják az érdeklődők, a Szent László Közösségi Házban. A keddi programokat a Himnusz című előadás zárja, 18 órától. Április 11-én, pénteken, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Központ szervezésében népi mesterségeket bemutató kiállítás várja a látogatókat, 11 órától, a Károlyi-kastélyban. Április 13-án, vasárnap, a nagykárolyi Szent András görögkatolikus templomban a Dinu Lipatti Filharmónia Consonantia kamarazenekara ad koncertet. Kezdési időpont: 12.30.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...