Tegnap kezdődtek az érettségi szóbeli vizsgái
Utoljára módositva: 2014-06-10 22:56:48

Az érettségire megyénkben 2327-en iratkoztak be, akik között 2008-an vannak az idei végzősök, míg 319-en a korábbi években fejezték be tanulmányaikat. A vizsgaidőszak egy hónapig tart.

 

Jó volt a hangulat tegnap délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban nem sokkal a vizsgáztatás megkezdése után — a diákok vidáman beszélgettek a folyosón, látszott, hogy nem félnek egyáltalán a román szóbelitől. Jegyet erre nem kapnak, elvágni a diákot nem szokták, úgyhogy egyelőre nem volt miért izgulni túlságosan. A tételek sem voltak túl komplikáltak. Angi Evelyn lapunknak elmondta, neki az egyéni memóriáról kellett beszélnie, míg Balaji Arabellának a román ünnepekről, valamint ezek jelentőségéről kellett értekeznie. Most is volt egy kis vizsgadrukk, tartani azonban csak az írásbeliktől tartanak — tudtuk meg a folyosón várakozó diákoktól, akik között olyan is volt, aki kijelentette, hogy biztos a tudásában, így fel sem merül benne, hogy gondjai lehetnek a vizsgákkal. Amint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatójából kiderül, a következő ütemterv alapján zajlanak majd a záróvizsgák: június 10–12. — román nyelvi és kommunikációs képességek felmérése, június 11–13. – anyanyelvi kommunikációs képességek felmérése, június 16–20. — számítógépes ismeretek felmérése, június 23–27. — idegen nyelvismeretek felmérése. Ezt követően az írásbeli vizsgákra kerül sor a következő beosztás szerint: június 30. — román, július 1. — anyanyelv, július 2. — a szaknak megfelelő kötelező tantárgy, július 4. — a szaknak megfelelő választott tárgy. Az eredményeket július 7-én 12 óráig függesztik ki, ugyanaznap 16 óráig lesz lehetőség óvások benyújtására. Az óvásokat július 8–10. között elemzik ki, majd 11-én függesztik ki a végső eredményeket. Bár sajtóértesülések szerint egyes megyékben — az alacsony fizetség miatt — a tanárok vonakodnak jelentkezni felvigyázónak, illetve javítónak, amint Adriana Dîngától, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivőjétől megtudtuk, nálunk nem látszanak gondok e téren.

 

Babos Krisztina

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...