Tegnap kezdődtek az érettségi szóbeli vizsgái
Utoljára módositva: 2014-06-10 22:56:48

Az érettségire megyénkben 2327-en iratkoztak be, akik között 2008-an vannak az idei végzősök, míg 319-en a korábbi években fejezték be tanulmányaikat. A vizsgaidőszak egy hónapig tart.

 

Jó volt a hangulat tegnap délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban nem sokkal a vizsgáztatás megkezdése után — a diákok vidáman beszélgettek a folyosón, látszott, hogy nem félnek egyáltalán a román szóbelitől. Jegyet erre nem kapnak, elvágni a diákot nem szokták, úgyhogy egyelőre nem volt miért izgulni túlságosan. A tételek sem voltak túl komplikáltak. Angi Evelyn lapunknak elmondta, neki az egyéni memóriáról kellett beszélnie, míg Balaji Arabellának a román ünnepekről, valamint ezek jelentőségéről kellett értekeznie. Most is volt egy kis vizsgadrukk, tartani azonban csak az írásbeliktől tartanak — tudtuk meg a folyosón várakozó diákoktól, akik között olyan is volt, aki kijelentette, hogy biztos a tudásában, így fel sem merül benne, hogy gondjai lehetnek a vizsgákkal. Amint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatójából kiderül, a következő ütemterv alapján zajlanak majd a záróvizsgák: június 10–12. — román nyelvi és kommunikációs képességek felmérése, június 11–13. – anyanyelvi kommunikációs képességek felmérése, június 16–20. — számítógépes ismeretek felmérése, június 23–27. — idegen nyelvismeretek felmérése. Ezt követően az írásbeli vizsgákra kerül sor a következő beosztás szerint: június 30. — román, július 1. — anyanyelv, július 2. — a szaknak megfelelő kötelező tantárgy, július 4. — a szaknak megfelelő választott tárgy. Az eredményeket július 7-én 12 óráig függesztik ki, ugyanaznap 16 óráig lesz lehetőség óvások benyújtására. Az óvásokat július 8–10. között elemzik ki, majd 11-én függesztik ki a végső eredményeket. Bár sajtóértesülések szerint egyes megyékben — az alacsony fizetség miatt — a tanárok vonakodnak jelentkezni felvigyázónak, illetve javítónak, amint Adriana Dîngától, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivőjétől megtudtuk, nálunk nem látszanak gondok e téren.

 

Babos Krisztina

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...