Tegyük szebbé az ünnepvárást!
Utoljára módositva: 2019-11-21 10:58:55

Az ünnep előtti nagy hajszában sokszor megfeledkezünk a lényegéről, a szeretetről, a jóságról. Idén még időben vagyunk ahhoz, hogy valóban szép lehessen az ünnepvárás és majd az ünnepünk.

A téli időszak az ünnepvárás, a jótékonykodás, ajándékvásárlás jegyében zajlik. Amint közeledik a szeretet ünnepe, egyre jobban hatalmába kerít bennünket a vásárlási láz, az ajándékozási vágy. Sokszor a nagy hajszában megfeledkezünk az ünnep igazi lényegéről, a szeretetről, a jóságról. Idén még időben vagyunk ahhoz, hogy valóban szép lehessen az ünnepvárás és majd az ünnepünk. Álljunk meg egy kicsit, s gondolkodjunk el azon, hogy mitől lesz igazán teljes az ünnepünk! A sokból vagy kevésből, amink van, adjunk ebben az évben (is) a rászorulóknak, a gyermekeknek, akik nem tehetnek arról, hogy szerényebb anyagi körülmények között élnek, s talán a mi segítségünkkel kaphatnak ők is ajándékot. Számtalan egyesület, alapítvány, szervezet igyekszik szebbé tenni a rászorulók ünnepét. Többek között a Segíts te is – Ajută şi tu Egyesület. Pop Leila, az egyesület vezetője arról tájékoztatott, hogy a Mikulás-csomagok összeállításához szükség lenne édességre és gyümölcsre, élelmiszerre, hogy a december hetedikére tervezett karácsonyváró ünnepségen az egyesület által felkarolt mind a kilencven gyerek kaphasson ajándékcsomagot. Bár az egyesület az év jelentős részében ruhaneműket is fogadni tud, most nincs kapacitása ezek átvételére, mivel megfelelő raktár hiányában nincs hol tárolnia azokat. Aki a gyerekek mikulási ajándékcsomagját szeretné gazdagítani bármilyen formában, keresse bizalommal az egyesület vezetőjét, Pop Leilát, vagy utalja át adományát a Segits te is — Ajută şi tu Egyesület RO04RNCB0226154405050001 BCR-s számlaszámára.

A cipősdobozba angyal varázslat

Az egyesület képviselői az idei évben is arra az elhatározásra jutottak, hogy folytatják „A cipősdobozba angyal varázslat” projektet, amelynek mindannyian részesei lehetünk, ezáltal is támogatván a hátrányos helyzetben lévő gyermekeket, magányos, rászoruló embereket. Az egyesület vezetője kihangsúlyozza, hogy ezen kampányuk nem a Mikulást vagy a karácsony megünneplését jelképezi, csupán egy egyszerű gesztus, amely empátiáról, önzetlenségről és együttérzésről szól. „Egy parányi cipősdobozba zárt varázslat hatalmas erővel bír. Még akkor is, ha csak egy rövid időre sikerül mosolyt csalnunk a nélkülöző gyerkőcök vagy embertársaink arcára. Idén szeretnénk, ha a szeretettel és varázslattal megtöltött cipősdobozaink több helyre eljutnának” — fogalmaz Pop Leila, aki azt is pontosan megfogalmazza, hogy a cipősdoboz-ajándékba bármit lehet tenni, aminek egy gyerek örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, az ajándéknak szinte csak a fantázia szabhat határt, na és persze a doboz mérete. Az elkészített ajándékot színes papírral csomagoljuk be, ragasszuk jól be, ugyanakkor a dobozon jól láthatóan fel kel tüntetni, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánják az ajándékot. A begyűjtési kampány december 15-én zárul, s az összegyűlt ajándékok 16-án fognak útra kelni.

Elérhetőség

Gyűjtőpont: Szatmárnémetiben a Lucian Blaga sugárút 222. szám az vagy Ilarie Chendi utca 41. szám alatt. Átvételi időpont egyeztetése a 0749.987.875-ös (Leila Pop) telefonszámon lehetséges hétfőtől péntekig 10 és 20.30 óra között.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...