Télbábuégetés Lázáriban
Utoljára módositva: 2019-02-18 09:29:23

Az egyik legismertebb farsangi népszokást, a kiszebábégetést elevenítették fel szombat este Lázáriban, ahol jótékonysági farsangi mulatságot tartottak.

Férfi bábut csináltak ez alkalomból, „akit” farsangi versekkel búcsúztattak a résztvevők nagy jajongása közepette, úgy siratták a bábuban testet öltött telet, mintha sajnálták volna, hogy közeleg a vége. Sípokkal, mindenféle zajkeltő eszközökkel egyértelműsítették, hogy itt az ideje távoznia a hidegnek és itt a helye a tavasznak, és dalra fakadtak, amikor a szalmabálákra fektetett bábu végre elégett.

A kultúrházban hajnalig tartó farsangi bál megnyitóján Képíró Gyula lázári református lelkipásztor szólt a mulatozókhoz, a református gyülekezeti ház munkálatainak folytatása érdekében tartották ugyanis a jótékony célú bált. Óriási segítség az egyházközségnek, hogy sokan döntöttek úgy, hogy erre az eseményre kimozdulnak megszokott környezetükből, köszönte meg Képíró a segítséget, aki azt reméli, hogy a hozzájárulásnak köszönhetően a lelkészi család már idén otthonává fogadhatja a református templom udvarán álló épületet. Az emberek előtt a lázári alpolgármester is beszélt; Béres Antal azt reméli, hogy a télbábu elégetésével sikerül rásegíteni az elmúlt napokban fújó tavaszi szél hatására, és felgyorsul a kitavaszodás.

Az üdvözlést követően magasra hágott a hangulat a táncteremben, a talpalávalót húzó Két haver együttes olyan tempót diktált egész éjjel, hogy csak a legkitartóbbak bírták hajnalig. A farsangi bálon tombolajátékot is tartottak, a jelmezbe öltözötteket pedig színpadra is hívták, a bálozók előtt bemutatkozó kicsik és nagyok ajándékokat is kaptak a szervezőktől a farsangi viseleteikért.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...