Télen is dolgoznának a körgyűrűn
Utoljára módositva: 2018-09-20 08:08:53

A munkakezdési utasítás június 28-i kiadása óta nincs késés a szatmárnémeti körgyűrűépítésnél, a megszabott ütemterv szerint megy a munka. Hamar akar végezni az Itinera, télen is dolgozna.

Nagyjából egy kilométeren van még munkája az olasz Itinera Rt.-nek a Szatmárnémetit elkerülő, húsz kilométer hosszú körgyűrű nyomvonalának előkészítésében ahhoz, hogy az alapozásra és aszfaltozásra kész legyen. Az időjárás az utászcégnek kedvez, a nyomvonal-előkészítéssel egy időben a Szamos-híd talapzatát is betonozzák, erősítik a töltést ott, ahol a híd fog haladni, és építik a kisebb keresztező utak aluljáróit. Utóbbi munka újdonságnak számít, mert az eredeti tervben ilyenek építése nem volt előírva, azonban átgondolta a helyzetet a CNAIR, és megrendelte ezek megépítését, mert végül mégiscsak elismerte, hogy ezek nélkül sokat nehezített volna a környék közlekedésén a körgyűrű, mikor épp a közlekedés könnyítése a célja. Az Itinera mérnökei úgy számolnak, hogy ezekkel a bizonyos aluljárókkal, a hídlábakkal, illetve a petei és a Károlyi úti felüljárók vázával a tél beállta előtt készen lesznek. Jövő hónapra várják az Olaszországban készülő beton hídgerendák érkezését, s ha ezek a helyükre kerülnek, és jövő év elején nekilátnak a hídváz beépítésének, 3–4 hónap alatt a forgalom által használható állapotba lesz hozva a Dana hotel közeléből felívelő híd.

Télen is dolgozni fognak az útépítők, s a hideget kevésbé tartják akadálynak, mintsem a csapadékos időjárást; ha nem ázik fel nagyon a talaj az esőtől vagy a hóolvadéktól, a vasúti, a lázári úti és a mikolai úti felüljáró földtámaszait is építik majd. A teljes nyomvonal alapozása és aszfaltozása 2019 tavaszán fog elkezdődni.

Rendszeresen készít légi mozgóképet az Itinera arról, hogyan áll a munkavégzéssel, ez alapján jelentenie is kell a körgyűrűépítést megrendelő CNAIR felé, de bárki számára elérhetővé teszi ezt az internetes videómegosztó oldalakon is (youtu.be/YTqT9WqhKVI).

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...