Teljében a szatmári strandszezon
Utoljára módositva: 2019-06-17 20:36:37

Elárasztották a hétvégén a strandokat a kánikula elől menekülő emberek, rekordmagas látogatószámot tudhat magáénak mindegyik Szatmár megyei strand, a hűvös május után helyreállhat a strandi üzem.

Május elsején indul a strandszezon, de amennyit esett májusban, és amilyen hűvös volt, alig voltak látogatók, az elmúlt hétvége kánikulai melege viszont annyi embert kikergetett a négy fal közül a fürdőhelyekre, hogy májusban egész hónapban nem volt annyi vendég, amennyi ezen a harmadik júniusi hosszú hétvégén. Szombaton is rekordszámú látogató volt a megye minden strandján kivétel nélkül, de vasárnap, amikor 34 fokon tetőzött a hőség, mozdulni sem lehetett a strandokon, annyian voltak kint. Nemcsak a medencék környéke volt zsúfolásig telve, hanem a parkolók is; aki tíz után érkezett, csak a bejárattól jó messze tudott megállni, a strandra beérve pedig kereshette jó sokáig a helyet, ahová leterítheti a lepedőt, a napozóágybérlést pedig el is felejthette, addigra mindet elfoglalták.

Hűvös május, forró június

Nem szívesen adnak a strandosok pontos számot arról, melyik nap hány vendégük volt, de azt mindannyian készségesen elismerték, hogy idén még soha nem volt olyan zsúfoltság, amilyen az elmúlt hétvégén. A korábbi években a nyitó hétvége is olyan látogatószám felé tendált, mint most a június közepi, mondta el lapunknak a szatmárnémeti Nord-Vest Termal Strand ügyvezetője, de az idei május — strandolás szempontjából — katasztrofális volt a sok eső és a hűvös idő miatt. Felbátorodtak viszont a trópusi júniust látva, és hogy meg is tartsák az elmúlt napok látogatószámát, délután öttől kedvezményes jegyárak mellett lehet bemenni a töltés mellett lévő strandra. Hétfőn 12-től 20-ig tart nyitva ez a strand, más napokon 9-től 20-ig, de ha ünnepnapra esik a hétfő, mint tegnap, akkor ugyanúgy 9-kor nyit, mint más napokon. Bent a nyolc medence mellett röplabdapálya, lábteniszpálya és játszótér is várja a látogatókat, csapolt söröket és strandi menüt is felszolgálnak.

Telt házat jelentettek a szatmárnémeti Aquastarból is, és az idei szezonra mindenképp érvényes látogatószám-rekordot. A csúszdák nyitástól zárásig üzemeltek, nem volt perc, hogy ne használta volna valaki ezeket. Teljes volt az üzem a konyhákon és a sörcsapoknál is.

Nemcsak ez évi rekord

A nagykárolyi strandosok négyezerre becsülik a vasárnapi látogatószámot; itt van szálláslehetőség is, egyetlen ágy sem volt üres péntek éjszakától kezdődően egész hétvégén, így álomhétvége volt ez a nagykárolyi strand számára is. Tele volt a kemping is lakókocsikkal, sátrakkal. Nemcsak az ez évi rekord hétvége volt ezen a strandon, pünkösdi hétvége sem volt még, amikor ilyen sokan lettek volna; talán azért, vélik a strandosok, mert most először kíséri állami szabadnap a vasárnapra eső ünnepet. Aki sok ezer sorstársa mellett ezen a strandon hűsölt, öt medence közül választhatott, felnőttként 20, gyerekként, diákként vagy nyugdíjasként pedig 10 lejért válthatott belépőt, délután hat után pedig feleennyiért, cserébe este tízig is lehet fürödni. A strandon és mellette lévő szálláshelyeken 50–80 lejért lehetett szálláshelyet bérelni éjszakánként, a sátorhelyeket sátorlakónként 10 lejért lehetett bérelni.

A tasnádi üdülőtelep is százszázalékos telítettséget regisztrált, itt vasárnap hatezres látogatószámot mértek, a kevésbé forró szombati napon pedig körülbelül négyezren váltottak jegyet erre a strandra. Szabad szálláshely itt sem volt egy sem az elmúlt hétvégén. Első zsúfolt hétvégéjét regisztrálja ez a strand is, idén még soha nem voltak kint annyian, mint az elmúlt hétvége két napján, a strand öt medencéje a perzselő hőségben egyenesen vonzotta a látogatókat. Ettől az évtől már szabadtéri fitneszterme is van a strandnak, aki belépőt vesz, ennek erősítő gépeit is használhatja.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 17:15
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:35
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...