Teljében a szatmári strandszezon
Utoljára módositva: 2019-06-17 20:36:37

Elárasztották a hétvégén a strandokat a kánikula elől menekülő emberek, rekordmagas látogatószámot tudhat magáénak mindegyik Szatmár megyei strand, a hűvös május után helyreállhat a strandi üzem.

Május elsején indul a strandszezon, de amennyit esett májusban, és amilyen hűvös volt, alig voltak látogatók, az elmúlt hétvége kánikulai melege viszont annyi embert kikergetett a négy fal közül a fürdőhelyekre, hogy májusban egész hónapban nem volt annyi vendég, amennyi ezen a harmadik júniusi hosszú hétvégén. Szombaton is rekordszámú látogató volt a megye minden strandján kivétel nélkül, de vasárnap, amikor 34 fokon tetőzött a hőség, mozdulni sem lehetett a strandokon, annyian voltak kint. Nemcsak a medencék környéke volt zsúfolásig telve, hanem a parkolók is; aki tíz után érkezett, csak a bejárattól jó messze tudott megállni, a strandra beérve pedig kereshette jó sokáig a helyet, ahová leterítheti a lepedőt, a napozóágybérlést pedig el is felejthette, addigra mindet elfoglalták.

Hűvös május, forró június

Nem szívesen adnak a strandosok pontos számot arról, melyik nap hány vendégük volt, de azt mindannyian készségesen elismerték, hogy idén még soha nem volt olyan zsúfoltság, amilyen az elmúlt hétvégén. A korábbi években a nyitó hétvége is olyan látogatószám felé tendált, mint most a június közepi, mondta el lapunknak a szatmárnémeti Nord-Vest Termal Strand ügyvezetője, de az idei május — strandolás szempontjából — katasztrofális volt a sok eső és a hűvös idő miatt. Felbátorodtak viszont a trópusi júniust látva, és hogy meg is tartsák az elmúlt napok látogatószámát, délután öttől kedvezményes jegyárak mellett lehet bemenni a töltés mellett lévő strandra. Hétfőn 12-től 20-ig tart nyitva ez a strand, más napokon 9-től 20-ig, de ha ünnepnapra esik a hétfő, mint tegnap, akkor ugyanúgy 9-kor nyit, mint más napokon. Bent a nyolc medence mellett röplabdapálya, lábteniszpálya és játszótér is várja a látogatókat, csapolt söröket és strandi menüt is felszolgálnak.

Telt házat jelentettek a szatmárnémeti Aquastarból is, és az idei szezonra mindenképp érvényes látogatószám-rekordot. A csúszdák nyitástól zárásig üzemeltek, nem volt perc, hogy ne használta volna valaki ezeket. Teljes volt az üzem a konyhákon és a sörcsapoknál is.

Nemcsak ez évi rekord

A nagykárolyi strandosok négyezerre becsülik a vasárnapi látogatószámot; itt van szálláslehetőség is, egyetlen ágy sem volt üres péntek éjszakától kezdődően egész hétvégén, így álomhétvége volt ez a nagykárolyi strand számára is. Tele volt a kemping is lakókocsikkal, sátrakkal. Nemcsak az ez évi rekord hétvége volt ezen a strandon, pünkösdi hétvége sem volt még, amikor ilyen sokan lettek volna; talán azért, vélik a strandosok, mert most először kíséri állami szabadnap a vasárnapra eső ünnepet. Aki sok ezer sorstársa mellett ezen a strandon hűsölt, öt medence közül választhatott, felnőttként 20, gyerekként, diákként vagy nyugdíjasként pedig 10 lejért válthatott belépőt, délután hat után pedig feleennyiért, cserébe este tízig is lehet fürödni. A strandon és mellette lévő szálláshelyeken 50–80 lejért lehetett szálláshelyet bérelni éjszakánként, a sátorhelyeket sátorlakónként 10 lejért lehetett bérelni.

A tasnádi üdülőtelep is százszázalékos telítettséget regisztrált, itt vasárnap hatezres látogatószámot mértek, a kevésbé forró szombati napon pedig körülbelül négyezren váltottak jegyet erre a strandra. Szabad szálláshely itt sem volt egy sem az elmúlt hétvégén. Első zsúfolt hétvégéjét regisztrálja ez a strand is, idén még soha nem voltak kint annyian, mint az elmúlt hétvége két napján, a strand öt medencéje a perzselő hőségben egyenesen vonzotta a látogatókat. Ettől az évtől már szabadtéri fitneszterme is van a strandnak, aki belépőt vesz, ennek erősítő gépeit is használhatja.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...