Teljes összhang a tanácsülésen
Utoljára módositva: 2018-07-19 17:26:58

Teljes volt az összhang a szatmárnémeti tanács csütörtöki ülésén, vita és ellenszavazatok nélkül fogadta el a testület az összes napirendi pontot. Szóba került a kóbor kutyák ügye és a hídjavítás.

Zöld utat kaptak lakóépület-építéshez szükséges városrendezési dokumentációk, annak eredeti formájában, módosítás nélkül fogadták el ma a szatmárnémeti tanácsosok a városban lévő zöldövezetek lajstromát, dolgozhat a hálózatbővítésen az Avas északi csücskében az Apaserv Rt. A polgármester kérésére felkerült a napirendre és el lett fogadva ugyanakkor a Transilvania úton át, az új központból a Szamos töltésre vezető gyalogos felüljáró felújításához szükséges technikai dokumentáció, Kereskényi Gábor szerint rendesen pontra akarják tenni, nem csak az omlásveszélyt ideiglenesen elhárítani mint eddig, 1,2 millió lejt szánnak az omlásveszélyes helyzet megoldására. Elfogadták a tanácsosok azt is, hogy tanulmány készüljön a városról annak érdekében, hogy annak egy részét balneológiai szempontból kiemelten kezelhessék a szakintézmények, egy ilyen papír birtokában talán uniós pénzekre is pályázhat a város, vagy termál-turizmusban érintett szatmári cégek, van rá esély, hogy több legyen a termálfürdő a városban.

 

Méltatott tanácsosok

 

Kereskényi Gábor szerdán számolt el a nyilvánosság előtt azzal, hogy mit csinált mióta polgármester, a tegnapi ülésen a városi testület tagjainak is megköszönte az elmúlt két év munkáját és a vele és a városi csapattal szembeni építő jellegű kritikákat, a tanácsosokat méltatva elmondta, nagyra becsüli, hogy a városi képviselők is hozzájárultak a városvezetés városépítési törekvéseihez. A tanácsosok részéről Szőcs Péter (RMDSZ) viszonozta a gesztust: a tanácsosi székekből is jól látható a több fronton zajló városfejlesztés, a polgármester számíthat a tanácsosokra a mandátum második felében is. Ressler Ştefan (RMDSZ) szerint minden választott köztisztviselő álma úgy megvalósulni látni a választási programot mint Szatmárnémetiben, az első mandátumát töltő tanácsos külön kiemelte, hogy erényként könyveli el, hogy a döntéshozás számára is átlátható munka zajlik a városházán.

 

Kóbor kutya szükségállapot

 

Maskulik Csaba városmenedzser a Decebal hídon zajló munkáról tájékoztatta a testület tagjait: a kivitelező csütörtök délben jelentette, hogy az alap tömörödése megfelelő, folytatható a munka. Tartják az ütemtervet, tartják a július 31-i befejezési határidőt, késésre nem panaszkodtak. A tanácsosok rákérdeztek a kóbor kutya helyzet megoldása érdekében kiírt közbeszerzés helyzetére, Maskulik szerint ez a második kiírásánál tart, miután az elsőre nem jelentkezett senki. A városmenedzser kihasználta az alkalmat, hogy felszólítsa az állatvédő szervezeteket most álljanak elő, ne amikor bírálni kell egy működő rendszert, nyerjék meg a közbeszerzést és csinálják jobban mint a sokat bírált előd csinálta. Ha nem lesz nyertese ennek a második kiírásnak sem, ha úgy hozza a helyzet, szükségállapot lesz elrendelve a témában a törvény által előírt legrövidebb határidők betartásával mentesíteni az utcákat a gazdátlan ebektől.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...