Telkek: a jobb part a jobb
Utoljára módositva: 2019-10-08 10:55:40

A régi városrészben kelendőbbek Szatmárnémetiben a házhelyek, a vonzáskörzetben Kakszentmárton a legnépszerűbb. Az ideális beltelek közművesített, hat ár, beépíthető és olcsó.

Élő ingatlanpiacról beszélnek a szatmári ingatlanügynökségek, a Remaxnál azt tapasztalták idén, hogy nagyobb a kereslet a beépíthető telkek iránt Szatmárnémetiben és környékén, mint amekkora a kínálat. Hiába az eladók javára torzuló piac, a vevőket nem veti fel a pénz, nagyon odafigyelnek arra, mit, hol és mennyiért vesznek. Az eladók általában igyekeznek felfelé srófolni az árat, de aki nem viszonyít a piaci jellemzőkhöz, évekig kínálhatja eladásra a telkét, azzal marad.

 

Nem kell a zsúfoltság

 

Üres telket manapság főleg olyanok vásárolnak, akik előbb-utóbb építeni szeretnének rá — ma már nem jellemző a befektetésnek vett belterületi házhelyvásárlás —, és a vevők főleg a tömbházban élést megunó fiatalok-középkorúak vagy szüleikkel egy tető alatt élő párok, akik nagyobb önrendelkezésre vágynak. A Remax ingatlanügynökeinek tapasztalatai szerint a vásárlók kilencven százaléka a Szamos jobb partján akar házhelyet vásárolni, a folyó másik oldalára jellemző sűrű autós forgalom és a gyárak, telephelyek jelenléte nem túl csábító az új életre vágyók számára. Szatmárnémetiben a Darai út környéke a legnépszerűbb a telekvásárlók körében, a legkevésbé népszerű pedig a Batizi út környéke, ahol szintén az ipari jelenlét az érdektelenség oka. A megyeszékhely vonzáskörzetében lévő települések közül Kakszentmárton és Szatmárudvari nyugati széle az abszolút favorit, Szatmárpálfalva és a Pálfalvi út már nem annyira sikkes, mint a kétezres évek elején volt, de még mindig keresett környéknek számít.

 

Hat ár az átlagos

 

A telekárak nagyon változók, de áranként háromezer eurónál kevesebbért nem kapni házhelyet Szatmárnémetiben; az eladási ár függ végül a telek elhelyezkedésétől, méretétől, a közművesítés fokától és a vevő anyagi lehetőségeitől. A leginkább keresett telkek alapterülete általában hat ár, de tíz árnál semmiképpen sem nagyobb, a tömbházból költözők nem konyhakertet vagy sok törődést igénylő nagy gyepfelületet akarnak, csak épp egy helyet, ahova ki lehet ülni esténként, ami nem erkély.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 11.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...