Telkek: a jobb part a jobb
Utoljára módositva: 2019-10-08 10:55:40

A régi városrészben kelendőbbek Szatmárnémetiben a házhelyek, a vonzáskörzetben Kakszentmárton a legnépszerűbb. Az ideális beltelek közművesített, hat ár, beépíthető és olcsó.

Élő ingatlanpiacról beszélnek a szatmári ingatlanügynökségek, a Remaxnál azt tapasztalták idén, hogy nagyobb a kereslet a beépíthető telkek iránt Szatmárnémetiben és környékén, mint amekkora a kínálat. Hiába az eladók javára torzuló piac, a vevőket nem veti fel a pénz, nagyon odafigyelnek arra, mit, hol és mennyiért vesznek. Az eladók általában igyekeznek felfelé srófolni az árat, de aki nem viszonyít a piaci jellemzőkhöz, évekig kínálhatja eladásra a telkét, azzal marad.

 

Nem kell a zsúfoltság

 

Üres telket manapság főleg olyanok vásárolnak, akik előbb-utóbb építeni szeretnének rá — ma már nem jellemző a befektetésnek vett belterületi házhelyvásárlás —, és a vevők főleg a tömbházban élést megunó fiatalok-középkorúak vagy szüleikkel egy tető alatt élő párok, akik nagyobb önrendelkezésre vágynak. A Remax ingatlanügynökeinek tapasztalatai szerint a vásárlók kilencven százaléka a Szamos jobb partján akar házhelyet vásárolni, a folyó másik oldalára jellemző sűrű autós forgalom és a gyárak, telephelyek jelenléte nem túl csábító az új életre vágyók számára. Szatmárnémetiben a Darai út környéke a legnépszerűbb a telekvásárlók körében, a legkevésbé népszerű pedig a Batizi út környéke, ahol szintén az ipari jelenlét az érdektelenség oka. A megyeszékhely vonzáskörzetében lévő települések közül Kakszentmárton és Szatmárudvari nyugati széle az abszolút favorit, Szatmárpálfalva és a Pálfalvi út már nem annyira sikkes, mint a kétezres évek elején volt, de még mindig keresett környéknek számít.

 

Hat ár az átlagos

 

A telekárak nagyon változók, de áranként háromezer eurónál kevesebbért nem kapni házhelyet Szatmárnémetiben; az eladási ár függ végül a telek elhelyezkedésétől, méretétől, a közművesítés fokától és a vevő anyagi lehetőségeitől. A leginkább keresett telkek alapterülete általában hat ár, de tíz árnál semmiképpen sem nagyobb, a tömbházból költözők nem konyhakertet vagy sok törődést igénylő nagy gyepfelületet akarnak, csak épp egy helyet, ahova ki lehet ülni esténként, ami nem erkély.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...