Telt ház a Fekete-tengeren
Utoljára módositva: 2019-08-19 10:45:55

Ez volt az eddigi legzsúfoltabb hétvége a román tengerparton: a hivatalos szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt a minivakáció idején.

A Nagyboldogasszony napjával kezdődött hosszú hétvége volt az idei év eddigi legzsúfoltabbja a Fekete-tengeren, a szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt. „Azért nem százszázalékos, mert a szállásadók mindig megtartanak egy-két szobát „tartalékba”, váratlan helyzetekre. Megtörténhet, hogy csőtörés miatt beázik egy szoba, vagy elromlik a légkondicionáló berendezés, ilyenkor nem árt, ha van egy szabad, tartalék szoba” — mondta Dragoş Răducan, a Romániai Turisztikai Patronátusok Szövetségének (FPTR) elnöke.

A szövetség vezetője elmondta, hogy mintegy 120 ezer hivatalos szálláshely van a román tengerparton, szállodákban, de a becsléseik szerint még olyan 60–80 ezer helyet kínálnak ezek mellett feketén. „Sajnos a lakosság egy részének többet számít az olcsóbb szolgáltatás, mint a biztonság” — magyarázta Răducan, hozzátéve, hogy Costineşti-en például pont ezért sosem lehet tudni, hogy pontosan hányan üdülnek, hatalmas a káosz a rengeteg nem hivatalosan kiadott szoba miatt.

Ami a vakációs üdülési csekkeket illeti, az FPTR elnöke szerint a tengerparton üdülők közel 40%-a ezekkel fizetett hétvégén. „Érdekesség, hogy míg tavaly nagyon sok hotel nem volt felkészülve arra, hogy olyan turistákat fogadjon, akik üdülési utalvánnyal fizetnek, addig erre az évre már szinte mindenütt elfogadják — a szállásadók ugyanis látták, mekkora sikerük van ezeknek” — tette hozzá Răducan.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...