Telt ház a Fekete-tengeren
Utoljára módositva: 2019-08-19 10:45:55

Ez volt az eddigi legzsúfoltabb hétvége a román tengerparton: a hivatalos szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt a minivakáció idején.

A Nagyboldogasszony napjával kezdődött hosszú hétvége volt az idei év eddigi legzsúfoltabbja a Fekete-tengeren, a szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt. „Azért nem százszázalékos, mert a szállásadók mindig megtartanak egy-két szobát „tartalékba”, váratlan helyzetekre. Megtörténhet, hogy csőtörés miatt beázik egy szoba, vagy elromlik a légkondicionáló berendezés, ilyenkor nem árt, ha van egy szabad, tartalék szoba” — mondta Dragoş Răducan, a Romániai Turisztikai Patronátusok Szövetségének (FPTR) elnöke.

A szövetség vezetője elmondta, hogy mintegy 120 ezer hivatalos szálláshely van a román tengerparton, szállodákban, de a becsléseik szerint még olyan 60–80 ezer helyet kínálnak ezek mellett feketén. „Sajnos a lakosság egy részének többet számít az olcsóbb szolgáltatás, mint a biztonság” — magyarázta Răducan, hozzátéve, hogy Costineşti-en például pont ezért sosem lehet tudni, hogy pontosan hányan üdülnek, hatalmas a káosz a rengeteg nem hivatalosan kiadott szoba miatt.

Ami a vakációs üdülési csekkeket illeti, az FPTR elnöke szerint a tengerparton üdülők közel 40%-a ezekkel fizetett hétvégén. „Érdekesség, hogy míg tavaly nagyon sok hotel nem volt felkészülve arra, hogy olyan turistákat fogadjon, akik üdülési utalvánnyal fizetnek, addig erre az évre már szinte mindenütt elfogadják — a szállásadók ugyanis látták, mekkora sikerük van ezeknek” — tette hozzá Răducan.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...