Telt ház előtt lépett fel Hobo Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:00:54

Hatalmas sikert aratott a nagykárolyi Elméleti Líceum dísztermében megtartott előadásával Földes László Hobo. Telt ház volt, s a hálás közönségnek a művész három ráadással is készült.

 

Az önálló est végén Hobo szívesen állt a rajongók rendelkezésére

„Hármasoltár” címet viselő irodalmi estjével lépett a nagykárolyi közönség elé szombat este az ismert és elismert művész, Földes László, alias Hobo. Három szerző, József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison szerzeményeit adja elő a művész, tisztelgésképpen a mesterek előtt, remekül ötvözve a költészetet és a zenét egy előadásban.

Földes László, alias Hobo egyedül lépett a közönség elé, s előadását néha énekkel egészítve ki varázsolta el hallgatóságát. Bár az előadás elejét egy kellemetlen intermezzo zavarta meg, azonban ezen sikerült túllépni, a verseket hallgatva. (A közönség egyik tagja nem sokkal a művész színpadra állását követően fotózni akart. Hobo viszont nem az az előadó, aki ezt szívesen veszi, s szó nélkül tűri. Egy stúdió-előadás, egy irodalmi est, ugyanis nem egy koncert. Mély gondolatokat ébresztő és árasztó költemények átadására készült a művész, aki az előadást megelőző órákban csendben, egyedül, komolyan összerakva magában az elkövetkező több mint egy óra anyagát, készült kiállni a közönség elé. Nem hagyta, hogy ez összetörjön, ezért szóvá tette a fotózást, majd ismét elkezdte az előadást.)

Szabadság, élet, szerelem, elmúlás — ezekre a fő gondolatokra épült az előadás, mely mellőzött minden felesleges színpadias sallangot. Csak Hobo mély hangja, a versek, s a remek zenék váltakozása adta meg a fantasztikus élményt a résztvevőknek. A sikert vastaps igazolta. Hogy oldja kissé az előadás eleji kéretlen fotózás miatti szigorát, kíméletlenül őszintén, de emberien fogalmazott a világban ma tapasztalható értékmentességgel kapcsolatos nézeteiről.

Az előadás végén minden rajongót igyekezett kárpótolni Hobo. Készültek közös fotók, lehetett beszélgetni vele, az emberrel, aki ontotta az autogramokat, s akinek eltűnt a szeméből a szigorúság. Örült, hogy itt lehet, mondta, s megígérte, hogy készülő új irodalmi estjével hamarosan visszatér Nagykárolyba.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...