Telt ház előtt lépett fel Hobo Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:00:54

Hatalmas sikert aratott a nagykárolyi Elméleti Líceum dísztermében megtartott előadásával Földes László Hobo. Telt ház volt, s a hálás közönségnek a művész három ráadással is készült.

 

Az önálló est végén Hobo szívesen állt a rajongók rendelkezésére

„Hármasoltár” címet viselő irodalmi estjével lépett a nagykárolyi közönség elé szombat este az ismert és elismert művész, Földes László, alias Hobo. Három szerző, József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison szerzeményeit adja elő a művész, tisztelgésképpen a mesterek előtt, remekül ötvözve a költészetet és a zenét egy előadásban.

Földes László, alias Hobo egyedül lépett a közönség elé, s előadását néha énekkel egészítve ki varázsolta el hallgatóságát. Bár az előadás elejét egy kellemetlen intermezzo zavarta meg, azonban ezen sikerült túllépni, a verseket hallgatva. (A közönség egyik tagja nem sokkal a művész színpadra állását követően fotózni akart. Hobo viszont nem az az előadó, aki ezt szívesen veszi, s szó nélkül tűri. Egy stúdió-előadás, egy irodalmi est, ugyanis nem egy koncert. Mély gondolatokat ébresztő és árasztó költemények átadására készült a művész, aki az előadást megelőző órákban csendben, egyedül, komolyan összerakva magában az elkövetkező több mint egy óra anyagát, készült kiállni a közönség elé. Nem hagyta, hogy ez összetörjön, ezért szóvá tette a fotózást, majd ismét elkezdte az előadást.)

Szabadság, élet, szerelem, elmúlás — ezekre a fő gondolatokra épült az előadás, mely mellőzött minden felesleges színpadias sallangot. Csak Hobo mély hangja, a versek, s a remek zenék váltakozása adta meg a fantasztikus élményt a résztvevőknek. A sikert vastaps igazolta. Hogy oldja kissé az előadás eleji kéretlen fotózás miatti szigorát, kíméletlenül őszintén, de emberien fogalmazott a világban ma tapasztalható értékmentességgel kapcsolatos nézeteiről.

Az előadás végén minden rajongót igyekezett kárpótolni Hobo. Készültek közös fotók, lehetett beszélgetni vele, az emberrel, aki ontotta az autogramokat, s akinek eltűnt a szeméből a szigorúság. Örült, hogy itt lehet, mondta, s megígérte, hogy készülő új irodalmi estjével hamarosan visszatér Nagykárolyba.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...