Telt ház előtt lépett fel Hobo Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:00:54

Hatalmas sikert aratott a nagykárolyi Elméleti Líceum dísztermében megtartott előadásával Földes László Hobo. Telt ház volt, s a hálás közönségnek a művész három ráadással is készült.

 

Az önálló est végén Hobo szívesen állt a rajongók rendelkezésére

„Hármasoltár” címet viselő irodalmi estjével lépett a nagykárolyi közönség elé szombat este az ismert és elismert művész, Földes László, alias Hobo. Három szerző, József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison szerzeményeit adja elő a művész, tisztelgésképpen a mesterek előtt, remekül ötvözve a költészetet és a zenét egy előadásban.

Földes László, alias Hobo egyedül lépett a közönség elé, s előadását néha énekkel egészítve ki varázsolta el hallgatóságát. Bár az előadás elejét egy kellemetlen intermezzo zavarta meg, azonban ezen sikerült túllépni, a verseket hallgatva. (A közönség egyik tagja nem sokkal a művész színpadra állását követően fotózni akart. Hobo viszont nem az az előadó, aki ezt szívesen veszi, s szó nélkül tűri. Egy stúdió-előadás, egy irodalmi est, ugyanis nem egy koncert. Mély gondolatokat ébresztő és árasztó költemények átadására készült a művész, aki az előadást megelőző órákban csendben, egyedül, komolyan összerakva magában az elkövetkező több mint egy óra anyagát, készült kiállni a közönség elé. Nem hagyta, hogy ez összetörjön, ezért szóvá tette a fotózást, majd ismét elkezdte az előadást.)

Szabadság, élet, szerelem, elmúlás — ezekre a fő gondolatokra épült az előadás, mely mellőzött minden felesleges színpadias sallangot. Csak Hobo mély hangja, a versek, s a remek zenék váltakozása adta meg a fantasztikus élményt a résztvevőknek. A sikert vastaps igazolta. Hogy oldja kissé az előadás eleji kéretlen fotózás miatti szigorát, kíméletlenül őszintén, de emberien fogalmazott a világban ma tapasztalható értékmentességgel kapcsolatos nézeteiről.

Az előadás végén minden rajongót igyekezett kárpótolni Hobo. Készültek közös fotók, lehetett beszélgetni vele, az emberrel, aki ontotta az autogramokat, s akinek eltűnt a szeméből a szigorúság. Örült, hogy itt lehet, mondta, s megígérte, hogy készülő új irodalmi estjével hamarosan visszatér Nagykárolyba.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...