Telt ház, rekordbevétel
Utoljára módositva: 2014-02-13 11:08:54

Olyannyira eredményes volt a jótékonysági előadás, hogy két tábort szerveznek egy helyett.

 

Közel 11 ezer lejt nyújtott át a társulat igazgatója az alapítvány vezetőjének

Megköszönte tegnap a szatmáriak bőkezűségét Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője, valamint Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója, akik kifejtették: lényegesen több pénz gyűlt össze a múlt heti jótékonysági előadás keretében, mint amennyire számítottak, így lehetséges, hogy nem egy, hanem két tábort szerveznek. Mint ismeretes, a hagyományokhoz híven, ismét felajánlotta egy előadás bevételét a Harag György Társulat a segélyszervezet számára, most viszont először történt meg, hogy egy premier alkalmával gyűjtöttek jótékony célra. Mint elhangzott, telt ház volt a Mirandolina bemutatóján, több mint 500-an nézték meg az előadást. A jegyárusításból 8600 lej folyt be, a kihelyezett urnában pedig 2300 lejt hagytak a nézők, így összesen 10 900 lejjel járulhat hozzá a Harag György Társulat a Reménysugár program keretében végzett tevékenységekhez. Amint a nyilatkozók hangsúlyozták: ez nem kizárólag a színtársulat vagy az alapítvány munkáját dicséri, hanem elsősorban arról szól, hogy a szatmári közösség hajlandó áldozni nemes célra, fontosnak tartja, hogy a gondokkal küzdők ne szigetelődjenek el. Koczinger Tibor arról beszélt, hogy idén nem csak a daganatos gyerekek és családjaik megsegítését célzó Reménysugár programban részt vevőknek biztosítanak üdülési lehetőséget, hanem fogadnak a táborokban Down szindrómás, autista, illetve más hasonló problémákkal küzdőket is. Az egyik júliusi tábort, mint megtudtuk, a szatmárhegyi Helga Winter Házban tartják, ott ugyanis adottak a körülmények ahhoz, hogy a gyerekek és kísérőik szakértői felügyelet mellett tölthessenek el pár kellemes napot. A másik tábor, szintén júliusban, a tervek szerint Sárospatakon lesz majd. Koczinger Tibor arról is beszélt, hogy két partner-szervezet is jelentkezett náluk, akik szívesen bekapcsolódnának az üdülés szervezésével kapcsolatos feladatokba. Az önkéntes közreműködők csapatépítő tréningek szervezésére vállalkoztak, illetve zenés programokat tartanak majd a gyerekeknek. Mindemellett idén is sor kerül közös főzésre a színészekkel, valamint az az ötlet is felmerült, hogy a Harag György Társulat keretében működő Brighella Bábszínház megörvendezteti majd fellépésével a kicsiket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...