Telt ház, rekordbevétel
Utoljára módositva: 2014-02-13 11:08:54

Olyannyira eredményes volt a jótékonysági előadás, hogy két tábort szerveznek egy helyett.

 

Közel 11 ezer lejt nyújtott át a társulat igazgatója az alapítvány vezetőjének

Megköszönte tegnap a szatmáriak bőkezűségét Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője, valamint Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója, akik kifejtették: lényegesen több pénz gyűlt össze a múlt heti jótékonysági előadás keretében, mint amennyire számítottak, így lehetséges, hogy nem egy, hanem két tábort szerveznek. Mint ismeretes, a hagyományokhoz híven, ismét felajánlotta egy előadás bevételét a Harag György Társulat a segélyszervezet számára, most viszont először történt meg, hogy egy premier alkalmával gyűjtöttek jótékony célra. Mint elhangzott, telt ház volt a Mirandolina bemutatóján, több mint 500-an nézték meg az előadást. A jegyárusításból 8600 lej folyt be, a kihelyezett urnában pedig 2300 lejt hagytak a nézők, így összesen 10 900 lejjel járulhat hozzá a Harag György Társulat a Reménysugár program keretében végzett tevékenységekhez. Amint a nyilatkozók hangsúlyozták: ez nem kizárólag a színtársulat vagy az alapítvány munkáját dicséri, hanem elsősorban arról szól, hogy a szatmári közösség hajlandó áldozni nemes célra, fontosnak tartja, hogy a gondokkal küzdők ne szigetelődjenek el. Koczinger Tibor arról beszélt, hogy idén nem csak a daganatos gyerekek és családjaik megsegítését célzó Reménysugár programban részt vevőknek biztosítanak üdülési lehetőséget, hanem fogadnak a táborokban Down szindrómás, autista, illetve más hasonló problémákkal küzdőket is. Az egyik júliusi tábort, mint megtudtuk, a szatmárhegyi Helga Winter Házban tartják, ott ugyanis adottak a körülmények ahhoz, hogy a gyerekek és kísérőik szakértői felügyelet mellett tölthessenek el pár kellemes napot. A másik tábor, szintén júliusban, a tervek szerint Sárospatakon lesz majd. Koczinger Tibor arról is beszélt, hogy két partner-szervezet is jelentkezett náluk, akik szívesen bekapcsolódnának az üdülés szervezésével kapcsolatos feladatokba. Az önkéntes közreműködők csapatépítő tréningek szervezésére vállalkoztak, illetve zenés programokat tartanak majd a gyerekeknek. Mindemellett idén is sor kerül közös főzésre a színészekkel, valamint az az ötlet is felmerült, hogy a Harag György Társulat keretében működő Brighella Bábszínház megörvendezteti majd fellépésével a kicsiket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...