Telt ház, rekordbevétel
Utoljára módositva: 2014-02-13 11:08:54

Olyannyira eredményes volt a jótékonysági előadás, hogy két tábort szerveznek egy helyett.

 

Közel 11 ezer lejt nyújtott át a társulat igazgatója az alapítvány vezetőjének

Megköszönte tegnap a szatmáriak bőkezűségét Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője, valamint Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója, akik kifejtették: lényegesen több pénz gyűlt össze a múlt heti jótékonysági előadás keretében, mint amennyire számítottak, így lehetséges, hogy nem egy, hanem két tábort szerveznek. Mint ismeretes, a hagyományokhoz híven, ismét felajánlotta egy előadás bevételét a Harag György Társulat a segélyszervezet számára, most viszont először történt meg, hogy egy premier alkalmával gyűjtöttek jótékony célra. Mint elhangzott, telt ház volt a Mirandolina bemutatóján, több mint 500-an nézték meg az előadást. A jegyárusításból 8600 lej folyt be, a kihelyezett urnában pedig 2300 lejt hagytak a nézők, így összesen 10 900 lejjel járulhat hozzá a Harag György Társulat a Reménysugár program keretében végzett tevékenységekhez. Amint a nyilatkozók hangsúlyozták: ez nem kizárólag a színtársulat vagy az alapítvány munkáját dicséri, hanem elsősorban arról szól, hogy a szatmári közösség hajlandó áldozni nemes célra, fontosnak tartja, hogy a gondokkal küzdők ne szigetelődjenek el. Koczinger Tibor arról beszélt, hogy idén nem csak a daganatos gyerekek és családjaik megsegítését célzó Reménysugár programban részt vevőknek biztosítanak üdülési lehetőséget, hanem fogadnak a táborokban Down szindrómás, autista, illetve más hasonló problémákkal küzdőket is. Az egyik júliusi tábort, mint megtudtuk, a szatmárhegyi Helga Winter Házban tartják, ott ugyanis adottak a körülmények ahhoz, hogy a gyerekek és kísérőik szakértői felügyelet mellett tölthessenek el pár kellemes napot. A másik tábor, szintén júliusban, a tervek szerint Sárospatakon lesz majd. Koczinger Tibor arról is beszélt, hogy két partner-szervezet is jelentkezett náluk, akik szívesen bekapcsolódnának az üdülés szervezésével kapcsolatos feladatokba. Az önkéntes közreműködők csapatépítő tréningek szervezésére vállalkoztak, illetve zenés programokat tartanak majd a gyerekeknek. Mindemellett idén is sor kerül közös főzésre a színészekkel, valamint az az ötlet is felmerült, hogy a Harag György Társulat keretében működő Brighella Bábszínház megörvendezteti majd fellépésével a kicsiket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...