Telt ház volt az ünnepségen
Utoljára módositva: 2014-04-09 10:02:05

Az április 8-i Nemzetközi Roma Nap alkalmából műsoros összejövetelre került sor a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ tetőtéri imatermében, az itt tanulók közreműködésével.

 

Hetekig készülődtek a nagykárolyi Domus Klaus Winter – Stella Maris Integrációs Központban az április 8-i énekes-táncos fellépésre, a Roma Világnap alkalmából. Megérte a sok fáradozás, nagyon sok érdeklődő és meghívott érkezett a rendezvényre, egyetlen szék sem maradt üresen.

A műsor előtt nagy volt az izgalom a fellépők, a műsor összeállítói és a nézőtéren ülő hozzátartozók körében egyaránt. Borota Ottó plébános, a központ lelki vezetője a rendezvény elején köszöntötte a jelenlévőket. Magyarul és románul üdvözölte mindazokat, akik ellátogattak az alkalomra. „Legyetek büszkék arra, hogy romának születtetek!” — szólt a jelen lévő népes roma közösséghez.

Hompoth Lehel, az Integrációs Központ vezetője szintén üdvözölte a jelenlévőket, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Római Katolikus Püspökség, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, illetve a nagykárolyi Roma Párt képviselőit egyaránt.

„Rég készülünk erre a műsorra, és mindannyian izgulunk kissé. Én magam is, de bízom benne, hogy tetszeni fog a gyermekek által bemutatásra kerülő összeállítás. Rendezvényünk üzenete az lenne, hogy minden etnikum, mely együtt él ebben a városban, toleráns legyen egymással szemben. Ezért dolgozunk minden nap, és ezért szeretnénk tenni a jövőben is” — emelte ki Hompoth Lehel.

A köszöntőket több mint egyórás műsor követte, melyben az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolás gyermekek voltak a főszereplők. A gyermekek magyar, román és német táncot is bemutattak, illetve elhangzott több ének és szavalat is. A program fő látványossága a cigánytánc volt, melyben a gyerekek tényleg szenzációsat produkáltak. A rendezvény végén roma énekek hangzottak el s zárásképpen a cigány himnusz is, a Gélém, gélém. A műsort szeretetvendégség zárta.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...