Telt ház volt az ünnepségen
Utoljára módositva: 2014-04-09 10:02:05

Az április 8-i Nemzetközi Roma Nap alkalmából műsoros összejövetelre került sor a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ tetőtéri imatermében, az itt tanulók közreműködésével.

 

Hetekig készülődtek a nagykárolyi Domus Klaus Winter – Stella Maris Integrációs Központban az április 8-i énekes-táncos fellépésre, a Roma Világnap alkalmából. Megérte a sok fáradozás, nagyon sok érdeklődő és meghívott érkezett a rendezvényre, egyetlen szék sem maradt üresen.

A műsor előtt nagy volt az izgalom a fellépők, a műsor összeállítói és a nézőtéren ülő hozzátartozók körében egyaránt. Borota Ottó plébános, a központ lelki vezetője a rendezvény elején köszöntötte a jelenlévőket. Magyarul és románul üdvözölte mindazokat, akik ellátogattak az alkalomra. „Legyetek büszkék arra, hogy romának születtetek!” — szólt a jelen lévő népes roma közösséghez.

Hompoth Lehel, az Integrációs Központ vezetője szintén üdvözölte a jelenlévőket, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Római Katolikus Püspökség, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, illetve a nagykárolyi Roma Párt képviselőit egyaránt.

„Rég készülünk erre a műsorra, és mindannyian izgulunk kissé. Én magam is, de bízom benne, hogy tetszeni fog a gyermekek által bemutatásra kerülő összeállítás. Rendezvényünk üzenete az lenne, hogy minden etnikum, mely együtt él ebben a városban, toleráns legyen egymással szemben. Ezért dolgozunk minden nap, és ezért szeretnénk tenni a jövőben is” — emelte ki Hompoth Lehel.

A köszöntőket több mint egyórás műsor követte, melyben az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolás gyermekek voltak a főszereplők. A gyermekek magyar, román és német táncot is bemutattak, illetve elhangzott több ének és szavalat is. A program fő látványossága a cigánytánc volt, melyben a gyerekek tényleg szenzációsat produkáltak. A rendezvény végén roma énekek hangzottak el s zárásképpen a cigány himnusz is, a Gélém, gélém. A műsort szeretetvendégség zárta.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...