Telt ház volt az ünnepségen
Utoljára módositva: 2014-04-09 10:02:05

Az április 8-i Nemzetközi Roma Nap alkalmából műsoros összejövetelre került sor a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ tetőtéri imatermében, az itt tanulók közreműködésével.

 

Hetekig készülődtek a nagykárolyi Domus Klaus Winter – Stella Maris Integrációs Központban az április 8-i énekes-táncos fellépésre, a Roma Világnap alkalmából. Megérte a sok fáradozás, nagyon sok érdeklődő és meghívott érkezett a rendezvényre, egyetlen szék sem maradt üresen.

A műsor előtt nagy volt az izgalom a fellépők, a műsor összeállítói és a nézőtéren ülő hozzátartozók körében egyaránt. Borota Ottó plébános, a központ lelki vezetője a rendezvény elején köszöntötte a jelenlévőket. Magyarul és románul üdvözölte mindazokat, akik ellátogattak az alkalomra. „Legyetek büszkék arra, hogy romának születtetek!” — szólt a jelen lévő népes roma közösséghez.

Hompoth Lehel, az Integrációs Központ vezetője szintén üdvözölte a jelenlévőket, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Római Katolikus Püspökség, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, illetve a nagykárolyi Roma Párt képviselőit egyaránt.

„Rég készülünk erre a műsorra, és mindannyian izgulunk kissé. Én magam is, de bízom benne, hogy tetszeni fog a gyermekek által bemutatásra kerülő összeállítás. Rendezvényünk üzenete az lenne, hogy minden etnikum, mely együtt él ebben a városban, toleráns legyen egymással szemben. Ezért dolgozunk minden nap, és ezért szeretnénk tenni a jövőben is” — emelte ki Hompoth Lehel.

A köszöntőket több mint egyórás műsor követte, melyben az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolás gyermekek voltak a főszereplők. A gyermekek magyar, román és német táncot is bemutattak, illetve elhangzott több ének és szavalat is. A program fő látványossága a cigánytánc volt, melyben a gyerekek tényleg szenzációsat produkáltak. A rendezvény végén roma énekek hangzottak el s zárásképpen a cigány himnusz is, a Gélém, gélém. A műsort szeretetvendégség zárta.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...