Téma az aktív öregedés
Utoljára módositva: 2012-05-21 20:02:27

Az aktív öregedés és a nemzedékek közötti szolidaritás lesz a témája a „Hit és gyógyítás összefüggései” következő rendezvényének, amelyre pénteken 18 órai kezdettel kerül sor a Szatmár-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében, a Wolfenbüttel utca 4.  szám alatt.

A hit és gyógytás összefüggéseit boncolgatják az előadások során

A Szent-Györgyi Albert Társaság  szervezői a soron következő előadással szeretnének Az aktív öregedés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve akció sorozatához felzárkózni, és ennek megfelelően állították össze a műsortervet is. A sorozat megálmodója, dr. Tallián Ferenc nyugalmazott, de igazán aktív belgyógyász főorvos az öregedésről, és a kor előrehaladtának minden problémájáról értekezik majd, illetve azoknak a megoldására keres választ előadásában, dr. Bzduch Zsolt neurológus előadásának folytatásaként. Az egyházi, és hit rész e havi előadója Nagy Sándor lelei református lelkipásztor, nagykárolyi református esperes. A közművelődési részben folytatódik a szatmári költők és írók sorozat. Most a 2010-ben megyei versenyen első helyezést elért előadás felújítását láthatják a Református Gimnázium XI. osztályos teológia profilon tanuló diákok előadásában: „Én játszom ugyan de ti vegyetek komolyan” címmel. Négy szatmári költővel találkozhatunk az előadás során Szilágyi Domokostól, Dsida Jenő versein keresztül, egészen Kovács András Ferencig. De elővarázsolódik a sorozat során először egy jelenleg is megyeszékhelyünkön élő, alkotó költőnk, Jánk Károly művészete is. Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...