Tematikus ellenőrzések, visszatérő szabálysértések
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:57:06

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai júniusi tevékenységük alkalmával három országos és három regionális szintű akcióban vettek részt.

Az ország minden megyéjére kiterjedő kontroll alkalmával a pékáruk és malomipari termékek, az ásványvizek és a biotermékek forgalmazóit ellenőrizték. A regionális szintű akcióhoz csatlakozva a szatmári ellenőrök vidéki kereskedelmi egységeket, virágárusokat és bárok működését vizsgálták. A tereputak során 58 jegyzőkönyvet állítottak ki, 17 cég kapott pénzbüntetést 82 700 lej értékben. Az ellenőrök a következő szabályszegésekkel találkoztak ellenőrzéseik során: hiányos volt a tájékoztató a pékárukon, a fogyasztót nem informálták allergén anyagokról, az ásványvizet és pékárukat eladásra kínálók közül többen nem tartották be a tárolási feltételeket, hónapról hónapra visszatérő probléma a termékek román nyelvű tájékoztatójának teljes hiánya vagy hiányossága, amit a júniusi ellenőrizés alkalmával a ruházati cikkek és lábbelik mustrájánál vettek észre a hatóság képviselői, de lejárt szavatosságú élelmiszereket is találtak az ellenőrzött üzletek polcain.

A fogyasztóvédelemnél a múlt hónapban 50 lakossági panaszt iktattak, ezek közül 9-et más intézményekhez irányított át. Megyei szinten 32 panaszt vizsgált ki, amelyekből 24 a fogyasztók javára oldódott meg, 8-at viszont megalapozatlannak talált.

A beérkezett 50 panasz közül 3 élelmiszerrel volt kapcsolatos, 3-an pénzintézeteket jelentettek fel, 44 reklamáció pedig a következő panaszokra tért ki: a szerződésekben indokolatlanul magas telefon- és internetdíj volt feltüntetve, a cég jótállási idő nélkül akarta forgalmazni a tartós fogyasztási cikkeket (vízpumpa, mosó- és mosogatógép, légkondicionáló berendezés, mikrohullámú sütő, hőközpontok).

A termékek és szolgáltatások minőségével elégedetlen fogyasztók a hatóság Szatmárnémeti, Gheorghe Lazăr utca 3. szám (régi poliklinika tőszomszédságában) alatti székhelyén tehetnek panaszt személyesen, de a http://reclamatii.anpc.ro/ internetes oldalon online is meg lehet tenni a feljelentést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...