Tematikus ellenőrzések, visszatérő szabálysértések
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:57:06

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai júniusi tevékenységük alkalmával három országos és három regionális szintű akcióban vettek részt.

Az ország minden megyéjére kiterjedő kontroll alkalmával a pékáruk és malomipari termékek, az ásványvizek és a biotermékek forgalmazóit ellenőrizték. A regionális szintű akcióhoz csatlakozva a szatmári ellenőrök vidéki kereskedelmi egységeket, virágárusokat és bárok működését vizsgálták. A tereputak során 58 jegyzőkönyvet állítottak ki, 17 cég kapott pénzbüntetést 82 700 lej értékben. Az ellenőrök a következő szabályszegésekkel találkoztak ellenőrzéseik során: hiányos volt a tájékoztató a pékárukon, a fogyasztót nem informálták allergén anyagokról, az ásványvizet és pékárukat eladásra kínálók közül többen nem tartották be a tárolási feltételeket, hónapról hónapra visszatérő probléma a termékek román nyelvű tájékoztatójának teljes hiánya vagy hiányossága, amit a júniusi ellenőrizés alkalmával a ruházati cikkek és lábbelik mustrájánál vettek észre a hatóság képviselői, de lejárt szavatosságú élelmiszereket is találtak az ellenőrzött üzletek polcain.

A fogyasztóvédelemnél a múlt hónapban 50 lakossági panaszt iktattak, ezek közül 9-et más intézményekhez irányított át. Megyei szinten 32 panaszt vizsgált ki, amelyekből 24 a fogyasztók javára oldódott meg, 8-at viszont megalapozatlannak talált.

A beérkezett 50 panasz közül 3 élelmiszerrel volt kapcsolatos, 3-an pénzintézeteket jelentettek fel, 44 reklamáció pedig a következő panaszokra tért ki: a szerződésekben indokolatlanul magas telefon- és internetdíj volt feltüntetve, a cég jótállási idő nélkül akarta forgalmazni a tartós fogyasztási cikkeket (vízpumpa, mosó- és mosogatógép, légkondicionáló berendezés, mikrohullámú sütő, hőközpontok).

A termékek és szolgáltatások minőségével elégedetlen fogyasztók a hatóság Szatmárnémeti, Gheorghe Lazăr utca 3. szám (régi poliklinika tőszomszédságában) alatti székhelyén tehetnek panaszt személyesen, de a http://reclamatii.anpc.ro/ internetes oldalon online is meg lehet tenni a feljelentést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...