Tematikus ellenőrzések, visszatérő szabálysértések
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:57:06

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai júniusi tevékenységük alkalmával három országos és három regionális szintű akcióban vettek részt.

Az ország minden megyéjére kiterjedő kontroll alkalmával a pékáruk és malomipari termékek, az ásványvizek és a biotermékek forgalmazóit ellenőrizték. A regionális szintű akcióhoz csatlakozva a szatmári ellenőrök vidéki kereskedelmi egységeket, virágárusokat és bárok működését vizsgálták. A tereputak során 58 jegyzőkönyvet állítottak ki, 17 cég kapott pénzbüntetést 82 700 lej értékben. Az ellenőrök a következő szabályszegésekkel találkoztak ellenőrzéseik során: hiányos volt a tájékoztató a pékárukon, a fogyasztót nem informálták allergén anyagokról, az ásványvizet és pékárukat eladásra kínálók közül többen nem tartották be a tárolási feltételeket, hónapról hónapra visszatérő probléma a termékek román nyelvű tájékoztatójának teljes hiánya vagy hiányossága, amit a júniusi ellenőrizés alkalmával a ruházati cikkek és lábbelik mustrájánál vettek észre a hatóság képviselői, de lejárt szavatosságú élelmiszereket is találtak az ellenőrzött üzletek polcain.

A fogyasztóvédelemnél a múlt hónapban 50 lakossági panaszt iktattak, ezek közül 9-et más intézményekhez irányított át. Megyei szinten 32 panaszt vizsgált ki, amelyekből 24 a fogyasztók javára oldódott meg, 8-at viszont megalapozatlannak talált.

A beérkezett 50 panasz közül 3 élelmiszerrel volt kapcsolatos, 3-an pénzintézeteket jelentettek fel, 44 reklamáció pedig a következő panaszokra tért ki: a szerződésekben indokolatlanul magas telefon- és internetdíj volt feltüntetve, a cég jótállási idő nélkül akarta forgalmazni a tartós fogyasztási cikkeket (vízpumpa, mosó- és mosogatógép, légkondicionáló berendezés, mikrohullámú sütő, hőközpontok).

A termékek és szolgáltatások minőségével elégedetlen fogyasztók a hatóság Szatmárnémeti, Gheorghe Lazăr utca 3. szám (régi poliklinika tőszomszédságában) alatti székhelyén tehetnek panaszt személyesen, de a http://reclamatii.anpc.ro/ internetes oldalon online is meg lehet tenni a feljelentést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...