Tematikus kézművestáborok egész nyáron át
Utoljára módositva: 2018-06-14 14:55:16

Idén is remek táborozási lehetőségekkel várja az Aranykapu Kulturális Egyesület az ifjakat. A következő hetekben több tábort is szerveznek a fonóházban különböző korosztályú gyerekek számára, ahol személyre szabott foglalkozások várják a résztvevőket.

Immár nyolc éve rendszeresen megszervezi nyári kézművestáborait az Aranykapu Kulturális Egyesület, elsősorban a fiatalabb generáció számára. A sokéves tapasztalatra épülő táborozás már jövő héttől indul, és egészen augusztus közepéig, hetente különböző tematikával várja a fiatalokat. Mivel az egyesület célja személyre szabott foglalkozások gyakoroltatása, a szervezők semmiképpen nem tömegrendezvények lebonyolítását tűzték ki célul, sokkal inkább kis közösségek számára szeretnének szórakoztató, ugyanakkor oktató jellegű vakációs elfoglaltságot biztosítani.

Nezezon Enikő, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az idei táborokat korosztályokra bontva szervezik meg, viszont a helyek korlátozott száma miatt máris alig maradt pár szabad hely azok számára, akik még nem regisztráltak. Azok a szülők, akik úgy döntenének, egy vagy akár több táborba küldenék csemetéiket, időben jelezzék azt a szervezőknek!

A táborok sora június 18-án indul egy ötnapos alkotóhéttel a legkisebb, 5–7 éves korosztály számára. A „Hét ágra süt a nap” gyermektábor délelőttönként várja a gyerekeket. Nezezon Enikő elmondta, hogy az ötnapos alkotóhét a Szent Iván-éjszakának a tematikájára épül majd, így a gyermekek a nap jelképrendszerével és a nyárközép éjszakájához kötődő hagyományokkal egyaránt megismerkedhetnek különböző kézműves-foglalkozások által.

A második tábor július 2–6. között zajlik majd „Egyszer volt Budán” címmel. Ide 8–12 év közötti gyermekeket várnak, akik a tábor ideje alatt Mátyás király és a reneszánsz korával ismerkedhetnek meg. A hét folyamán délelőtt és délután is lesznek foglalkozások, az említett kor királyi udvarában is gyakorolt kézművesmesterségek világába kalauzolják el az ifjakat a szervezők. A papírmerítés és a gyertyakészítés technikáit ismerhetik meg, de Mátyás mondavilágába is betekintést nyerhetnek majd alternatív történelemórák és drámajátékok mentén.

Az idei harmadik tábor július 30. és augusztus 3. között fog zajlani Képzőművészeti alkotótábor címmel. A speciális tematikájú tábor első alkalommal lesz megrendezve több külsős szaktanár közreműködésével. Festészet, rajz, szobrászat és sok más érdekes képzőművészeti ágazat mutatkozik be a 10 éven felüli gyermekek számára. A szervezők kihangsúlyozták, hogy ebbe a táborba különösképpen olyan gyermekeket várnak, akik korábban még nem szerezek tapasztalatot ilyen területeken. A tábor során lehetőségük nyílik meggyőződni arról, hogy ők maguk is képesek alkotni, még akkor is, ha korábban nem éreztek hajlamot vagy tehetséget erre.

A negyedik hivatalosan meghirdetett tábor elsősorban fiúknak szóló különleges ajánlat: idén is a fonóba látogat Győri Balázs, a Nádudvari Képzőművészeti Alkotókör fafaragója, aki idén is számos újdonsággal készül a fafaragó tábor résztvevőinek. Idén nemcsak faragást tanulnak majd a fiatalok, de az erdőbe is kilátogatnak majd, hogy maguk választhassák ki a kifaragandó eszközökhöz szükséges faanyagot. Ugyanakkor néptánclépéseket is elsajátíthatnak majd az oktatóktól. Erre a hétre 12 éven felüli gyerekek jelentkezését várják.

A nyár utolsó tábora egy amolyan jutalomtábor lesz az egyesület tevékenységeit folyamatosan látogató gyermekek számára. Idén immár ötödik éve látogatnak el a szatmári fiatalok Panyolára, ahol egy élménydús hetet töltenek el a helyi ifjúsággal az egész éves munka jutalmául.

A táborok alapanyagának nagy részét pályázati finanszírozás révén biztosítják a szervezők, ezért a szülők gyermekenkénti hozzájárulása a táborok idejére számos más nyári táboréhoz viszonyítva jóval jutányosabbnak mondható.

Érdeklődni telefonon lehet Nezezon Enikőnél a 0744–687813-as vagy Takács Andreánál a 0741–182063-as telefonszámon, valamint az egyesület Facebook-oldalán.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...