Temblombúcsú Kaplonyban
Utoljára módositva: 2014-06-13 21:13:35

Tegnap délelőtt 11 órától tartották a kaplonyi Páduai Szent Antal-templom búcsúját. Az egyházi szertartásra az utóbbi évekhez hasonlóan idén is zsúfolásig megtelt a templom udvara, a környező falvak plébánosai, illetve a helyi lakosok mellett a Németországból hazatérő kaplonyiak, valamint más településekről érkezők is jelen voltak az ünnepségen.

Az idei kirbáji szentmisén Ft. Csató Béla pápai káplán, tb. kanonok, csíkszentkirályi plébános mondott szentbeszédet, amelyben kihangsúlyozta, hogy Páduai Szent Antal élete, valamint szolgálata a mai ember számára is példaként kell szolgáljon. Egyszóval saját életünkben is fel kell ismernünk Isten gondviselését, ami erős alapul szolgálhat életünknek. A szentmise keretében Jónucz Alfonz vezetésével a helyi plébánia Páter Szabó Dömjén kórusa és a kaplonyi fúvószenekar is fellépett.

A búcsús szentmisét követően a jelenlévők kivonultak a Temető utcára, a hagyományos kirbáji vásár helyszínére, ahol késő délutánig vásárolhattak játékokat, édességeket, különböző használati és ajándéktárgyakat.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...