Temblombúcsú Kaplonyban
Utoljára módositva: 2014-06-13 21:13:35

Tegnap délelőtt 11 órától tartották a kaplonyi Páduai Szent Antal-templom búcsúját. Az egyházi szertartásra az utóbbi évekhez hasonlóan idén is zsúfolásig megtelt a templom udvara, a környező falvak plébánosai, illetve a helyi lakosok mellett a Németországból hazatérő kaplonyiak, valamint más településekről érkezők is jelen voltak az ünnepségen.

Az idei kirbáji szentmisén Ft. Csató Béla pápai káplán, tb. kanonok, csíkszentkirályi plébános mondott szentbeszédet, amelyben kihangsúlyozta, hogy Páduai Szent Antal élete, valamint szolgálata a mai ember számára is példaként kell szolgáljon. Egyszóval saját életünkben is fel kell ismernünk Isten gondviselését, ami erős alapul szolgálhat életünknek. A szentmise keretében Jónucz Alfonz vezetésével a helyi plébánia Páter Szabó Dömjén kórusa és a kaplonyi fúvószenekar is fellépett.

A búcsús szentmisét követően a jelenlévők kivonultak a Temető utcára, a hagyományos kirbáji vásár helyszínére, ahol késő délutánig vásárolhattak játékokat, édességeket, különböző használati és ajándéktárgyakat.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...