Temblombúcsú Kaplonyban
Utoljára módositva: 2014-06-13 21:13:35

Tegnap délelőtt 11 órától tartották a kaplonyi Páduai Szent Antal-templom búcsúját. Az egyházi szertartásra az utóbbi évekhez hasonlóan idén is zsúfolásig megtelt a templom udvara, a környező falvak plébánosai, illetve a helyi lakosok mellett a Németországból hazatérő kaplonyiak, valamint más településekről érkezők is jelen voltak az ünnepségen.

Az idei kirbáji szentmisén Ft. Csató Béla pápai káplán, tb. kanonok, csíkszentkirályi plébános mondott szentbeszédet, amelyben kihangsúlyozta, hogy Páduai Szent Antal élete, valamint szolgálata a mai ember számára is példaként kell szolgáljon. Egyszóval saját életünkben is fel kell ismernünk Isten gondviselését, ami erős alapul szolgálhat életünknek. A szentmise keretében Jónucz Alfonz vezetésével a helyi plébánia Páter Szabó Dömjén kórusa és a kaplonyi fúvószenekar is fellépett.

A búcsús szentmisét követően a jelenlévők kivonultak a Temető utcára, a hagyományos kirbáji vásár helyszínére, ahol késő délutánig vásárolhattak játékokat, édességeket, különböző használati és ajándéktárgyakat.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...