Templombúcsú aranymisés áldással
Utoljára módositva: 2014-08-15 20:45:15

Ötvenéves papi szolgálatáról is megemlékezett Ft. Schönberger Ferenc a tegnapi túrterebesi búcsún. A szentmise végén Ft. Seffer Dániel ugocsai esperes megköszönte a búcsúmise bemutatását, és Mária anyai szeretetét kérte az atya további szolgálatára.

Helyi és máshonnan érkezett hívek ünnepeltek együtt tegnap Túrterebesen

Helyi hívek és zarándokok ünnepeltek együtt tegnap Túrterebesen, Nagyboldogasszony napján. Az idei alkalom rangját emelte az a tény, hogy a legszentebb áldozatot a papi szolgálatának ötvenedik évfordulóját ünneplő Ft. Schönberger Ferenc tiszteletbeli kanonok mutatta be, így a búcsúmise egyben aranymise is volt. A bevonulást követően a főcelebráns Nagyboldogasszony ünnepét minden Mária-ünnepek koronájának nevezte: „A Szűzanya összes ünnepei között ez a csúcs, minden más kegyelem, erény, életvitel megkoronázása, amikor az Atya koronázza leányát, a Fiú édesanyját és a Szentlélek a jegyesét a világ királynőjévé, a mennyország királynőjévé. Ő az édesanyánk, ott a helyünk nekünk is mellette, és ennek csak egy akadálya van, ha ellenkezünk. Ezt bűnnek nevezzük, ettől kell nekünk állandóan tisztulnunk, ki kell iktatnunk az életünkből minden ellenkezést, ami a Jóisten felé van.”

Kitartás a hivatásban

Szentbeszédében az aranymisés atya az elfogadás feladatát emelte a hívek elé: „Elfogadni, ez a mi feladatunk, hozzá felnőni, kedves gyermeke lenni. Sokszor kérjük tőle, mutasd meg, hogy anyánk vagy, hát akkor mutassuk meg mi is, hogy jó gyermekei vagyunk.” Schönberger Ferenc ötvenéves jubileuma kapcsán a hivatásban való kitartásra is buzdított: „Most mikor aranymisémet is ünneplem, itt mutattam be első szentmisémet. A papi hivatásban, ugyanúgy mint bármely más hivatásban, az a legfontosabb, hogy legyen meg bennünk az az elhatározás, hogy Istennek tetszően akarjunk élni, semmiféle rendetlenséghez, a legkisebb bűnös szokásunkhoz sem ragaszkodva. Gondolok itt a házasság hivatására is, melyben a házastársak Istennel együtt adnak új és új életet, hogy a mennyországban végtelenül örvendjenek. Elfogadják a gyermeket és nevelik, ahogy engem tizenkettedikként fogadtak el, és neveltek, hogy pap legyen belőlem. Azért állhatok most itt. Hivatás volt a szüleimnek, hivatás mások szüleinek is, hogy Isten országa gazdagodjon. De minden foglalkozás lehet hivatás, ha ott valaki Istennek tetszően él, bármilyen munka istenimádássá magasztosul. Az igazi Krisztus-követő ember soha nem keseredhet el, nem eshet kétségbe, mert bármilyen szenvedés, ha azt fel tudja ajánlani, az üdvösség felé vezet. Adjam hozzá az én keresztemet Krisztus keresztjéhez mindig, és az végtelen érvényű üdvösség lesz.” A szentmise végén Ft. Seffer Dániel ugocsai esperes megköszönte Ft. Schönberger Ferencnek a búcsúmise bemutatását, és hogy a falu együtt adhatott hálát vele az ötven év kegyelméért. Mária anyai szeretetét kérte további szolgálatára. Végül Schönberger atya aranymisés áldásával bocsátott el mindenkit, ajándékul pedig egy-egy, az alkalomra emlékeztető szentképet adott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...