Templombúcsú Kaplonyban
Utoljára módositva: 2014-03-20 10:22:51

Az Anyaszentegyház védőszentjének, Szent József, Szűz Mária jegyesének ünnepén Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatta be Kaplonyban a búcsús szentmisét.

A népes közösség előtt a bevonulást követően Ferenc pápáról emlékezett meg, aki egy évvel ezelőtt vette át hivatalosan az Egyház vezetését: „Szent József oltalmazza és a Jóisten segítse a nagy munkában, ami az Egyház vezetését illeti. Ugyanakkor nagy szeretettel imádkozom és kérem Szent József közbenjárását Kaplony minden családjáért, különösen az édesapákért, családfőkért, hogy a Szent Család fejét követve tudjanak példaképek lenni, tudják családjukat, gyermekeiket Istenhez vezetni” — mondta a püspök.

Schönberger Jenő megyéspüspök prédikációjában a befogadásról, elfogadásról beszélt: „Szeretnénk, ha Szent József ma a bátorításával fölemelné a szívünket. Szeretnénk, ha bátorságot adna nekünk is ahhoz az életformához, amelyet ő elfogadott és megélt. Elsősorban azoknak a férfiaknak példaképe, akik tenni akarnak Istenért. A Mindenható válaszol erre a szándékra, belép az életükbe, és Ő alkot bennük nagyot. Szent József igazi ember, aki szép hajlékot szeretett volna építeni Istennek, olyat, amelyben Ő otthon van, és a gyermek Jézus meg is érkezett. Tudatosan figyelnünk kell arra, mit üzen Isten, hogyan szólít meg bennünket, és merjünk befogadni Őt. Ha pedig ez nap mint nap megtörténik, megtapasztaljuk a gondviselést, egészen rendkívüli alkotás jön létre az életünkben. Szent József odafigyelt Istenre, meghallotta az Ő szavát, képes volt elengedni a saját elképzelését a családjáról, jövőjéről, és engedte, hogy Isten vezesse. Nálunk itt van gond. Hallgatjuk Isten szavát, sokszor érezzük, megszólít, és nem válaszolunk. (…) Mindannyiunknak el kell sajátítanunk Szent Józsefnek ezt a lelkületét, átadni magunkat Istennek. Merjünk elindulni az önátadás útján! Merjük rábízni elképzeléseinket, családunkat, gyermekeinket Istenre, de mindenekelőtt magunkat.”

A szentmise végén P. Tímár Asztrik OFM. plébános mondott köszönetet mindenkinek a tizenötödik búcsú előkészítésében nyújtott segítségért, és Szent József közbenjárásával kérte rájuk az Úr áldását. A hívek közösen imádkoztak, majd a fúvószenekar vidám zenéjére léptek ki a templomajtón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...