Templombúcsú Kaplonyban
Utoljára módositva: 2014-03-20 10:22:51

Az Anyaszentegyház védőszentjének, Szent József, Szűz Mária jegyesének ünnepén Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatta be Kaplonyban a búcsús szentmisét.

A népes közösség előtt a bevonulást követően Ferenc pápáról emlékezett meg, aki egy évvel ezelőtt vette át hivatalosan az Egyház vezetését: „Szent József oltalmazza és a Jóisten segítse a nagy munkában, ami az Egyház vezetését illeti. Ugyanakkor nagy szeretettel imádkozom és kérem Szent József közbenjárását Kaplony minden családjáért, különösen az édesapákért, családfőkért, hogy a Szent Család fejét követve tudjanak példaképek lenni, tudják családjukat, gyermekeiket Istenhez vezetni” — mondta a püspök.

Schönberger Jenő megyéspüspök prédikációjában a befogadásról, elfogadásról beszélt: „Szeretnénk, ha Szent József ma a bátorításával fölemelné a szívünket. Szeretnénk, ha bátorságot adna nekünk is ahhoz az életformához, amelyet ő elfogadott és megélt. Elsősorban azoknak a férfiaknak példaképe, akik tenni akarnak Istenért. A Mindenható válaszol erre a szándékra, belép az életükbe, és Ő alkot bennük nagyot. Szent József igazi ember, aki szép hajlékot szeretett volna építeni Istennek, olyat, amelyben Ő otthon van, és a gyermek Jézus meg is érkezett. Tudatosan figyelnünk kell arra, mit üzen Isten, hogyan szólít meg bennünket, és merjünk befogadni Őt. Ha pedig ez nap mint nap megtörténik, megtapasztaljuk a gondviselést, egészen rendkívüli alkotás jön létre az életünkben. Szent József odafigyelt Istenre, meghallotta az Ő szavát, képes volt elengedni a saját elképzelését a családjáról, jövőjéről, és engedte, hogy Isten vezesse. Nálunk itt van gond. Hallgatjuk Isten szavát, sokszor érezzük, megszólít, és nem válaszolunk. (…) Mindannyiunknak el kell sajátítanunk Szent Józsefnek ezt a lelkületét, átadni magunkat Istennek. Merjünk elindulni az önátadás útján! Merjük rábízni elképzeléseinket, családunkat, gyermekeinket Istenre, de mindenekelőtt magunkat.”

A szentmise végén P. Tímár Asztrik OFM. plébános mondott köszönetet mindenkinek a tizenötödik búcsú előkészítésében nyújtott segítségért, és Szent József közbenjárásával kérte rájuk az Úr áldását. A hívek közösen imádkoztak, majd a fúvószenekar vidám zenéjére léptek ki a templomajtón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...