Templomnapot tartottak Érhatvanban
Utoljára módositva: 2016-09-27 09:48:36

Vasárnap megtelt hívekkel az érhatvani református templom, a hagyományos templomnapon az egyetlen gyülekezeti tag mellett sok környékbeli lakos vett részt, magyarok és románok egyaránt.

 

A tavaly felújított érhatvani református templomot vasárnap megtöltötték a hívek

Az egy lelket számláló érhatvani szorványban az idén is megtartották a templomnapot. Szeptember 25-én, délután 4 órakor a harangszó istentiszteletre gyűjtötte össze a helybéli és távolról érkezett reformátusokat és más felekezetűeket, magyarok és románok imádkoztak együtt a megmaradásért.

Az istentiszteleten nagytiszteletű Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye frissen megválasztott esperese prédikált a 84. Zsoltár alapján. Lombsátor ünnepéhez közeledve sokan indultak el annak idején Jeruzsálembe, hogy ott imádkozzanak. Hálájukat vitték, közeledni akartak Istenhez. „Minden évben el kell ide jönni. Zarándokokként hoznunk kell a magunk hálaadását, mert Isten vigyáz ránk. A legtöbbünknek otthon megadatik az, hogy nagyobb közösségekben dicsérjük az Urat” — emlékeztetett az esperes. Paniti Zoltán házigazda lelkész köszöntötte a vendégeket és helybelieket.

A templomi ünnepséget követően a résztvevőket szeretetvendégség várta

„Jézus arra tanít minket, hogy otthagyva a 99 bárányt, elmenjünk és megkeressük az egy elveszettet is. Ezt tesszük mi is, amikor minden más teendőnket félretéve eljövünk ide, hogy együtt legyünk a település immár egyetlen reformátusával” — mondta a lelkész. Igei köszöntőt mondott Gál Sándor gencsi lelkipásztor. A hívek szívéhez szóltak a nagykárolyi Pro Ecclesia kórus énekei, valamint Paniti Eszter szavalata, aki Csiha Kálmán Szeressétek a templomot című versét adta elő. Gáll Dezső, az egyetlen gyülekezeti tag és a vendéglelkészek emléklapot kaptak ajándékba. Azoknak pedig, akik az ünnepség előkészítésébe és megszervezésébe besegítettek, egy-egy csokor virágot nyújtottak át a templomban.

Az érhatvani református templomot Lukács Sándor tasnádszántói vállalkozó közreműködésével az elmúlt évben újították fel. Az ő nagylelkű hozzáállását dicséri az is, hogy évről évre megszervezik az érhatvani templomnapot, mely az idén is szeretetvendégséggel zárult.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...