Tengeri ételek fesztiválja zajlik a Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-10-12 14:50:25

Ötnaposra tervezték a bukaresti Taverna Racilor Herăstrău étterem szatmári látogatását, szerda óta a városközpontban lehet kóstolni a rák- és tenger gyümölcsei fesztivál legínyencebb csemegéit.

A fővárosi étterem kínálata felsorakoztat rákokból, kagylókból, tintahalakból, garnélákból, polipokból és tengeri csigákból készült ínyencségeket, illetve különböző halételeket is találnak a tengeri ételek kedvelői.

A finomságok fagyasztott árúból frissen sülve készülnek, a terjengő illatról pedig döntsön mindenki maga, kedveli-e vagy inkább tartózkodik, és nem közelíti meg az vashordókban lobogó tűz fölött, a hatalmas tepsiken készülő ételeket.

A készítéssel foglalkozó szakácsok és eladók különböző módon készítve és tálalva kínálják a tengeri herkentyűket, így adott esetben egy bizonyos féle ételt többféle módon elkészítve lehet megvásárolni.

A kezdeményezés vándorkaravánként működik, nemrég Nagybányán járt a fesztivál, viszont az árusok elmondása szerint a szatmáriak sokkal inkább rajonganak a tengeri csemegékért, mint a Máramaros megyei szomszédaink.

A városközpontban szerda óta nagy az érdeklődés, sokan igyekeznek kihasználni az alkalmat és megkóstolni olyan gasztronómiai újdonságokat, amelyekkel korábban sokan még nem is találkoztak. Erre október 14-éig, vasárnapig van még lehetőség.

A szervezők több száz kilogrammnyi tengeri herkentyűvel készültek, és elmondásuk szerint szeretnének egy kis gasztronómiai színt csempészni az ország északi részére olyan ételekkel, amelyek egyáltalán nem honosak a tengertől távoli országrészben. Éppen ezért hívnak és várnak minden érdeklődőt, egyedül vagy családostul, kóstolják meg bátran a tenger gyümölcseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...