Tengeri ételek fesztiválja zajlik a Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2018-10-12 14:50:25

Ötnaposra tervezték a bukaresti Taverna Racilor Herăstrău étterem szatmári látogatását, szerda óta a városközpontban lehet kóstolni a rák- és tenger gyümölcsei fesztivál legínyencebb csemegéit.

A fővárosi étterem kínálata felsorakoztat rákokból, kagylókból, tintahalakból, garnélákból, polipokból és tengeri csigákból készült ínyencségeket, illetve különböző halételeket is találnak a tengeri ételek kedvelői.

A finomságok fagyasztott árúból frissen sülve készülnek, a terjengő illatról pedig döntsön mindenki maga, kedveli-e vagy inkább tartózkodik, és nem közelíti meg az vashordókban lobogó tűz fölött, a hatalmas tepsiken készülő ételeket.

A készítéssel foglalkozó szakácsok és eladók különböző módon készítve és tálalva kínálják a tengeri herkentyűket, így adott esetben egy bizonyos féle ételt többféle módon elkészítve lehet megvásárolni.

A kezdeményezés vándorkaravánként működik, nemrég Nagybányán járt a fesztivál, viszont az árusok elmondása szerint a szatmáriak sokkal inkább rajonganak a tengeri csemegékért, mint a Máramaros megyei szomszédaink.

A városközpontban szerda óta nagy az érdeklődés, sokan igyekeznek kihasználni az alkalmat és megkóstolni olyan gasztronómiai újdonságokat, amelyekkel korábban sokan még nem is találkoztak. Erre október 14-éig, vasárnapig van még lehetőség.

A szervezők több száz kilogrammnyi tengeri herkentyűvel készültek, és elmondásuk szerint szeretnének egy kis gasztronómiai színt csempészni az ország északi részére olyan ételekkel, amelyek egyáltalán nem honosak a tengertől távoli országrészben. Éppen ezért hívnak és várnak minden érdeklődőt, egyedül vagy családostul, kóstolják meg bátran a tenger gyümölcseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...