Tényleg nyomoz a DNA Szatmáron
Utoljára módositva: 2015-03-26 09:47:22

Mégsem bizonyult hírlapi kacsának a voceatransilvaniei.ro nevű román nyelvű hírportál értesülése, mely szerint a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálatot indított egyházi ingatlanok restitúciója kapcsán.

Restitúciós ügyeket vizsgál a DNA

Az ügyészség sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette, hogy valóban nyomoznak, azonban pontos tájékoztatást nem kaptunk arra vonatkozólag, hogy mely ingatlanok visszaszolgáltatása kapcsán merült fel a törvénytelenség gyanúja. Írásban benyújtott kérdéseink nyomán a DNA annyi pontosítással élt, hogy a bűnvádi nyomozás „in rem” folyik, azaz általánosságában vizsgálják a visszaszolgáltatási ügyek jogszerűségét, nem pedig egyes személyek ellen indult eljárás. Azt is szerettük volna az ügyészektől megtudni, hogy mely magyar történelmi egyházak érintettek az ügyben, azonban erre a kérdésünkre sem kaptunk pontos választ. Amint arról beszámoltunk, a román nyelvű portál szerint Hadad, Aranyosmeggyes és Szatmárnémeti polgármesteri hivatalától kértek adatokat a hatóságok a római katolikus egyház vagyonával kapcsolatosan. Értesüléseink szerint a DNA nem közvetlenül jár el, a restitúcióval kapcsolatos adatok összegyűjtéséhez a prefektúra segítségét vette igénybe. A kormányhivatal egyébként korábban nem erősítette meg azt a feltételezésünket, miszerint a Korrupcióellenes Ügyészség megrendelésére dolgoznak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...