Teodora Șofran bronzérmet szerzett a kadetteknél
Utoljára módositva: 2019-11-18 16:38:09

A kadett és junior korosztályos női tőrvívók Román Kupa viadalával folytatódott a vívó-hét a bukaresti Ana Pașcu Csarnokban, ahol – mint arról beszámoltunk –, a Szatmárnémeti SK 15 éven aluli párbajtőrvívó legényei egy-egy bajnoki arany-, ezüst- és bronzéremmel tértek haza.

Sajnos a lányoknál nem sikerült hasonló sikert elérni a korosztályos bajnokságon, egyéniben Zimán Krisztina jegyezte a legjobb eredményt a 20. hellyel. Ezt követően a Bernáth Karolinával, Mekker Evelinnel, Ariana Nemeșsel, Ana Tomșával, Daria Hotcával és Tóth Viktóriával kiegészült SZSK második és első számú csapata a 7., illetve 11. helyen zárt.

Vasárnap ismét szólítottak szatmárit a dobogóra. A kadett korosztályos női tőrvívók egyéni versenyében Teodora Șofran szerzett bronzérmet. A Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes tanítványa felemásra sikerült két csoportkörrel nyitott: 8 győzelem és 2 vereség. Így hetedik kiemeltként várta a főtáblát, ahol a negyeddöntőig simán sikerült eljutni. A második számú favorit, a Maria Paula Radu (ACS Balestra Bukarest) elleni 15–13-as siker viszont biztosította Teodora érmes helyét. Az elődöntőben Andreea Dincă (Balestra) már keménymag volt a szatmári lánynak, aki így is pódiumon ünnepelhetett a nap végén.

A junior korosztályos fiú tőrvívók egyéni Román Kupa viadalában a szatmáriak közül Răzvan Nojea a 13., Nicolas Pop a 14., Fógel Márk a 15., Matei Serghie a 20., Rés Márton pedig a 23. helyen zárt.

Hétfőn a kadett korosztályos versenyben is pástra léptek a legények: Pop a 7., Nojea a 9., Seghie a 10., Rés a 13. lett.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...