Teodora Șofrané a Stahl Katalin-emlékdíj
Utoljára módositva: 2018-02-11 16:09:42

Ioana Bran, újonnan kinevezett sportminiszter nyitotta meg a 8. Szatmár Kupa-Stahl Katalin emléktorna női kadett korosztályos európai körversenyt, amelyet idén egy ukrán sportoló nyert meg.

Ukrán és romániai sportolók osztóztak a Szatmár Kupa-Stahl Katalin Emléktorna női kadett korosztályos tőrvívó európai körverseny dobogóján.

A Román vívó-szövetség, a Szatmárnémeti SK, a Szatmárnémeti VSK és a szatmárnémeti önkormányzat támogatásával, az európai konföderáció égisze alatt zajló nemzetközi viadal az elmúlt hétvégén zajlott a Csipler Sándor Vívócsarnokban, ahol romániai, ukrajnai, japán, szlovákiai, hollandiai, fehéroroszországi, törökországi, csehországi, szerbiai, bulgáriai, franciaországi egyesületek összesen 79 tizenhét éven éven aluli sportolót neveztek. Valamennyinek egy főpróba volt, hiszen ezután alakulhatnak a honi válogatottak az kevesebb mint egy hónap múlva kezdődő szocsi korosztályos Európa-bajnokságra.

Alina Poloziukkal vélhetően mostantól számolni fog az ukrán csapat, hiszen Szatmárnémetiben remekül vívott, és bár nem volt favorit még dobogóra sem, most megnyerte a viadalt, élete első körversenyét. A döntőben a kétszeres román kadett-bajnok, Rebeca Cândescu (CSA Steaua) 15–9-re kapott ki az ukrán lánytól, így 2016 után második alkalommal állhatott a dobogó második fokán a korosztály legfontosabb romániai versenyén.

Ugyanakkor idén először állhatott két román lány dobogóra, hiszen a honi bajnoki ezüstérmes Emilia Corbu (Bukaresti CSTA) a harmadik lett az nemzetközi tornán. Mellette az ukrán Marija Krivonosz szerzett még bronzérmet.

Akárcsak tavaly, idén Teodora Șofran érdemelte ki a Stahl Katalin-emlékdíjat. A Szatmárnémeti SK tőrvívói közül ő szerepelt ugyanis a legjobban szombaton az európai körverseny egyéni viadalában, a 19. helyen zárt. Érdekes, hogy a Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes tanítványán idén is ukrán ellenfél fogott ki: most Krivonos (aki bronzérmet szerzett) győzte le a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett asszóban. Idén a emlékdíjat az egykori kétszeres olimpiai érmes Stahl Katalin özvegy férje, a Szatmári Friss Újság sportrovatának korábbi vezetője, Stahl István adta át.

A megmérettetésen egyébként idén részt vett a sportminisztérium újonnan kinevezett vezetője, a Szatmár megyei származású Ioana Bran is, aki rövid beszédet mondott a megnyitón, majd átadta a díjakat az európai körverseny legjobbjainak.

A női versennyel párhuzamosan rendezték meg a Vasile Costa Emléktornát kadett korosztályos férfiaknak. A 18-szoros egykori bajnok emlékére – aki hunyt el – rendezett nemzetközi verseny végeredménye: 1. Mihai Tănase (Kisonyov), 2. Vlad Roșu (ASC Balestra), 3. Răzvan Cristian (CSA Steaua) és Fogel Márk (Szatmárnémeti SK).

Az európai körverseny a csapatküzdelmekkel zárul vasárnap.

Szöveg: Pesek Attila

Fotók: Daniel Remeș

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...