Teodorovici országos szintű ellenőrzéseket ígér
Utoljára módositva: 2019-07-25 14:50:17

Augusztusban országos szintű ellenőrzéseket indítanak a cégeknél az adócsalás és a feketemunka felszámolása érdekében, jelentette be Eugen Teodorovici pénzügyminiszter csütörtökön, egy szakkonferencián.

Már dolgozunk az ellenőrzéseket végző csapatok felállításán, mivel az ügyben érintett minden ellenőrző testület – mind az adóhivatalhoz tartozók, mind a munkafelügyelőség (ITM) – részt fog venni a kampányban, mutatott rá a pénzügyminiszter. Hozzátette, Romániában még mindig elég nagy problémát jelent az adócsalás, 30 év alatt nagyon kevéssé változott a helyzet.

‘A politikai osztály, amelynek én is tagja vagyok, nem akart olyan intézkedéseket hozni, amelyek felszámolták volna ezt a jelenséget’ – mondta a miniszter.

Kifejtette ugyanakkor, semmi nem akadályozza meg abban, hogy a kormány és a közigazgatás átszervézését kérje, és figyelmeztetett, hogy az elkövetkező időszakban “kellemetlen dolgok” fognak történni a közigazgatásban, amelyek azonban hasznára válnak az ország gazdaságának.

Rámutatott, lehetőleg még az idén törvénymódosításra van szükség, hogy fiatal munkaerő kerüljön az adóhatósághoz.

‘Idén több ezer ember nyugdíjba vonul, friss humán erőforrást kell biztosítanunk. Azokat, akiknek van már tapasztalatuk az adminisztrációban, közvetlen módon alkalmazhatnánk, ahogyan a ’90-es években is történt, mielőtt ez a nehézkes rendszer megjelent volna’ – fejtegette Teodorovici.

Teodorovici a Top HR Challenges című, a romániai munkaerő helyzetét taglaló konferencián vett részt csütörtökön.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...