Terápiás program szenvedélybetegeknek
Utoljára módositva: 2019-08-12 14:11:57

Újabb rövid terápiás programra várják a szenvedélybetegeket és/vagy hozzátartozóikat.

A Bonus Pastor Alapítvány 1996 óta szervez rövid távú terápiás programokat férfiaknak és nőknek, szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt. A programokon való részvételt azoknak is ajánlják, akik hozzátartozói minőségben keresnek segítséget a társuk függőségének megoldására. Az évente három alkalommal megrendezett rövid terápiás programok jó alkalmat nyújtanak a szenvedélybetegség mibenlétének a megismerésére, az ahhoz kapcsolódó problémák és tévhitek felismerésére, a változtatásra való készség és motiváltság növelésére.

Ilyen rövid terápiás programot rendez a magyarózdi Terápiás otthonban a Bonus Pastor Alapítvány augusztus 26. és szeptember 6. között, amelyre várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőséggel terhelt életmódjukon.

A rövid terápiás program célja az absztinencia alapjainak a megteremtése, a családtagok társfüggőségi problémáinak kezelése és a keresztény hittel való találkozás. A program elemei között orvosi és pszichológiai előadások, workshopok, kiscsoportos beszélgetések, személyes tanácsadás és lelkigondozás, bibliai igékhez kapcsolódó elmélkedések, igehirdetések, kirándulás és sport kapcsolódik. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni Puskás Csabánál lehet az alábbi telefonszámon: 0744.539.213.

 

Támogató csoport

 

A Bonus Pastor Alapítvány ugyanakkor Erdély-szerte tizenegy városban — köztük Szatmárnémetiben — működtet támogató csoportokat, amelyek elsődleges célja az absztinens életvitelben való megerősítés azok számára, akik részt vettek valamilyen terápiás programján, de remek alkalmat kínál a bekapcsolódásra is azoknak, akik segítséget keresnek. A csoporttalálkozón való részvétel feltétele a pillanatnyi szermentes állapot, azaz a józanság. Az őszinte, bensőséges légkörben zajló csoporttalálkozások egyik fő elve: ki-ki annyit nyer a találkozásból, amennyit „belead”. A szatmári támogató csoporttal kapcsolatban szintén a már említett telefonszámon lehet bővebb tájékoztatást kérni.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...