Terjeszkedik a fizetéses övezet
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:37:50

Idén a Solidarităţii és 14 Mai lakótelepeket is bekebelezi a lakótelepi fizetéses parkolási rendszer, de a Szamos bal partján is lesznek új, fizetős parkolóhelyek a már meglévők mellett.

Ötezer autós fizet tömbházlakása tövében lévő parkolóhelyéért ma Szatmárnémetiben, de hamarosan még többen fognak, mert a parkolási szolgálat még ebben az évben kiterjeszti a lakótelepi fizetéses övezetet a Solidarităţii és a 14 Mai egy részére is, tájékoztatott megkeresésünk nyomán a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Év végéig ezen a két lakótelepen a Nufărului, a Petuniei, a Begoniei, a Gladiolei, az Ipoteşti, Mirceşti és Humuleşti sétányokhoz tartozó parkolóhelyeket lehet majd bérbe venni.

150 lej évente

A szabály nem változott: fizetni ezekért továbbra sem kötelező, csak annak kell bérletet váltania, aki akar. A parkolási szolgálat február 15. és november 30. között foglalkozik a lakótelepi parkolók bérleti dolgaival; aki parkolót szeretne magának bérelni, annak lakhelyigazolással, az érvényes műszakival rendelkező jármű tulajdon- vagy használati jogának igazolásával kell a parkolási szolgálathoz mennie. A személygépjárművek számára történő parkolóbérlés évente 150 lejbe kerül, motorkerékpárok helyének bérlése pedig 60 lej egy évre, jogi és magánszmélyek egyaránt bérelhetnek ilyet.

Bérelhetőkké válnak ebben az évben további parkolók a Soarelui negyedben, a Carpaţi I-ben, illetve a 14-es és 17-es lakótelepeken is, a következő címeken: UU 22–24–26., UH 7–9–11–13., Măcinului, Bobocului, Dima, Independenţei, Someşului, Ion Vidu, Belşugului, Păuleşti, Clăbucet, Neajlov, Târnavei.

Lesznek újabbak jövőre is

Ebben az évben 32 új parkoló lett bérelhető Szatmárnémetiben, ezekben összesen mintegy hétszáz parkolóhely van, a legtöbb ezek közül a 15-ös lakótelepen lett használatba adva. Jövőre további tizenegy címen bővül majd a parkolási övezet a megyeszékhelyen, elsősorban a Szamos bal partján lévő lakótelepeken dolgoznak a parkolóaszfaltozáson; attól függően, hogy hogyan haladnak a munkával, lesznek egymás után bérelhetők az új parkolóhelyek.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...