Terjeszkedik a fizetéses övezet
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:37:50

Idén a Solidarităţii és 14 Mai lakótelepeket is bekebelezi a lakótelepi fizetéses parkolási rendszer, de a Szamos bal partján is lesznek új, fizetős parkolóhelyek a már meglévők mellett.

Ötezer autós fizet tömbházlakása tövében lévő parkolóhelyéért ma Szatmárnémetiben, de hamarosan még többen fognak, mert a parkolási szolgálat még ebben az évben kiterjeszti a lakótelepi fizetéses övezetet a Solidarităţii és a 14 Mai egy részére is, tájékoztatott megkeresésünk nyomán a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Év végéig ezen a két lakótelepen a Nufărului, a Petuniei, a Begoniei, a Gladiolei, az Ipoteşti, Mirceşti és Humuleşti sétányokhoz tartozó parkolóhelyeket lehet majd bérbe venni.

150 lej évente

A szabály nem változott: fizetni ezekért továbbra sem kötelező, csak annak kell bérletet váltania, aki akar. A parkolási szolgálat február 15. és november 30. között foglalkozik a lakótelepi parkolók bérleti dolgaival; aki parkolót szeretne magának bérelni, annak lakhelyigazolással, az érvényes műszakival rendelkező jármű tulajdon- vagy használati jogának igazolásával kell a parkolási szolgálathoz mennie. A személygépjárművek számára történő parkolóbérlés évente 150 lejbe kerül, motorkerékpárok helyének bérlése pedig 60 lej egy évre, jogi és magánszmélyek egyaránt bérelhetnek ilyet.

Bérelhetőkké válnak ebben az évben további parkolók a Soarelui negyedben, a Carpaţi I-ben, illetve a 14-es és 17-es lakótelepeken is, a következő címeken: UU 22–24–26., UH 7–9–11–13., Măcinului, Bobocului, Dima, Independenţei, Someşului, Ion Vidu, Belşugului, Păuleşti, Clăbucet, Neajlov, Târnavei.

Lesznek újabbak jövőre is

Ebben az évben 32 új parkoló lett bérelhető Szatmárnémetiben, ezekben összesen mintegy hétszáz parkolóhely van, a legtöbb ezek közül a 15-ös lakótelepen lett használatba adva. Jövőre további tizenegy címen bővül majd a parkolási övezet a megyeszékhelyen, elsősorban a Szamos bal partján lévő lakótelepeken dolgoznak a parkolóaszfaltozáson; attól függően, hogy hogyan haladnak a munkával, lesznek egymás után bérelhetők az új parkolóhelyek.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...